З 12 травня планують повністю запустити транспорт

З 12 травня планують повністю запустити транспорт

Міністр Криклій розповів в інтерв’ю сайту «Ліга.новости» про запуск поїздів, автобусів.

Владислав Криклій — один із наймолодших міністрів нинішнього Кабміну. Скайп-колл з міністром відбувся 24 квітня за кілька годин до засідання Кабміну, після якого прем'єр Денис Шмигаль озвучив детальний план виходу з карантину.

- Авіація, залізниця, автобуси. Можете деталізувати: що, коли і куди поїде? 12 травня почнеться рух чи ні?

- Так. Ми плануємо 12 травня відновлювати активність у містах, приміське, міжміське сполучення. Це все стосується автобусних і залізничних перевезень. Але багато залежить від того, які показники поширення вірусу ми будемо мати до 12 травня. Надалі плануємо і авіасполучення. Звичайно, ми можемо говорити тільки про внутрішню авіацію. Єдине, що авіаперевізники не розуміють - обсяг трафіку: відкривати рейс і везти 10 пасажирів — невигідно. Вигідніше не літати.

Відео дня

Напевно будуть стримуючі рішення та обмеження: маски, термоскрінінг, де це можливо, у міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця. Інакше ми будемо мати гіперболічне зростання захворюваності. Ми готуємо пропозиції щодо алгоритму виходу з карантину, наступного тижня з нашого боку все буде готово. Найголовніше, потрібен буде "плюс" від МОЗ — у них перша скрипка.

- А міжнародне пасажирське сполучення?

- Питання: куди?

- Wizzair оголосив про відкриття баз в Австрії, Румунії та Англії з 1 травня. Не скрізь все так погано, як в Італії та Іспанії.

- На даний момент європейці обмежують в'їзд іноземним громадянам. Я просто не розумію, куди ми в'їдемо. Проблем глобально не бачу. Єдине — у нас буде працювати формат самоізоляції. Ви виїхали, наприклад, до Польщі. Повернулися — треба буде провести 14 днів у самоізоляції. Чи комфортно буде всім у такому режимі? Сумніваюся.

Авіаперевізники не розуміють обсяг трафіку: відкривати рейс і везти 10 пасажирів - невигідно. Вигідніше не літати

- Тобто з відкриттям сполучення режим самоізоляції зберігається?

- Його поки ніхто не відміняв. У нас тільки зробили тюнінг - запустили цифровий додаток, який дозволяє контролювати самоізоляцію. Чи можна її скасувати, складно сказати. Я не лікар. Але, мені здається, про це рано говорити.

- Ви раніше говорили, що відпустку можна планувати на другу половину літа. Уточніть, це відпустка в Україні або за кордоном.

- Я мав на увазі поїздки за кордон. Найпопулярніші напрямки у нас - Єгипет і Туреччина. Вони поки не відкривають свої повітряні ворота на прийом іноземних громадян.

- Ви вже назвали деякі обмеження в транспорті. Обов'язкові вільні середні крісла в літаках і поїздах Інтерсіті або щось ще? Як це відіб'ється на ціні квитків?

- Прораховується і такий варіант. Це може відбитися на вартості - це соціальне питання. Тому поки остаточне рішення не прийняте. Якщо говорити про міський транспорт, це питання буде вирішувати міська влада - підтримувати, субсидувати. Так як зараз роблять з комунальними підприємствами - автобусами, тролейбусами. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Терещук світлана

    Ви вже пропустили посадковий сезон на дачах  Як ми будемо виживати скажіть нам будь ласка
  • саня

    лопухи. Давно треба транспорт запустити!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up