З 1 серпня у Житомирі зростає вартість проїзду у громадському транспорті: в автобусах – 8, тролейбусах і трамваях – 6 грн

З 1 серпня у Житомирі зростає вартість проїзду у громадському транспорті: в автобусах – 8, тролейбусах і трамваях – 6 грн

З 1 серпня 2020 року вступає в дію рішення виконавчого комітету міської ради, яким диференціювали вартість проїзду у громадському транспорті загального користування Житомирської міської ОТГ.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради ще 28 травня цього року.

Відтак вартість проїзду не змінюється при розрахунку транспортною карткою чи карткою житомирянина. Не змінюється й тариф для учнів – 3 грн у громадському транспорті. Зміна вартості стосується готівкової та безготівкової оплати банківською карткою, за допомогою NFC, SMS, QR-коду. Тариф підвищено на 1 гривню. 

Такий підхід до формування вартості проїзду заступник міського голови Олександр Шевчук пояснив стимулюванням людей до безготівкового розрахунку за проїзд, зокрема, використанням саме транспортних карток і карток житомирянина. З його слів, на сьогодні більш ніж 70% пасажирів сплачують за проїзд готівкою, не зважаючи на можливість заощадження однієї гривні при безготівковому розрахунку. 

Відео дня

«На сьогодні на руках у пасажирів більше 15 тис. транспортних карток, з них понад 5 тис. – учнівські та студентські. Карток житомирянина імітовано банком вже 38 тис., і 5 тис. карток - наразі в процесі видачі», – зазначає Олександр Шевчук. 

Отже, з 1 серпня 2020 року вступає в дію рішення щодо зміни тарифів на проїзд у громадському транспорті. 

При безготівковому розрахунку за проїзд житомиряни сплачуватимуть: в автобусних маршрутах – 6 грн карткою житомирянина чи транспортною карткою та 7 грн банківською карткою; в електротранспорті – 4 грн карткою житомирянина чи транспортною карткою та 5 грн банківською карткою.

При розрахунку готівкою вартість проїзду становитиме: в автобусах – 8 грн; в електротранспорті – 6 грн. 

Для пільгових категорій громадян (пенсіонери за віком, особи з інвалідністю ІІІ групи) вартість проїзду становитиме: в автобусних маршрутах – 3 грн при сплаті карткою житомирянина без обмежень у часі; при розрахунку ж готівкою – 3 грн з 10:00 до 16:00

В інший час пільгові категорії громадян при готівковому розрахунку сплачуватимуть повну вартість проїзду. В електротранспорті за наявності картки житомирянина проїзд для пільговиків є безоплатним, а при готівковому розрахунку становитиме 3 грн без обмежень у часі. Для учнів шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів в автобусах та в електротранспорті вартість проїзду становитиме 3 грн при готівковому розрахунку чи транспортною карткою. 

Нагадуємо, що раніше Роман Мусійчук, начальник автобусного парку КП ЖТТУ, оприлюднив хронологію підняття вартості проїзду у Житомирі:

2015 рік – проїзд в маршрутках 2,50 гривні, тролейбус 1,50.

31 грудня 2015 року у Житомирі вартість проїзду збільшилася з 2,50 до 3,00 грн в маршрутках та з 1,50 до 2,00 грн в електротранспорті.

1 червня 2017 року вартість проїзду збільшують до 5,00 грн в маршрутках та в електротранспорті – 3,00 грн. 

13 жовтня 2017 року виконавчий комітет знижує вартість проїзду в маршрутках до 4 гривень (у зв'язку з шантажем перевізників та відмовою перевезення пільгових категорій громадян)

1 грудня 2017 року приймається нове рішення про підвищення проїзду до 5 гривень в маршрутках, але за умови встановлення валідаторів у транспортних засобах.

10 січня 2020 року підвищується вартість проїзду до 7 гривень при оплаті готівкою та 6 гривень банківською карткою в маршрутках та відповідно 5 гривень готівкою та 4 гривні банківською карткою в електротранспорті. 

З 1 серпня 2020 року відбудеться нове підвищення вартості проїзду до 8 гривень при оплаті готівкою та відповідно банківською карткою – 7 гривень, транспортною карткою – 6 гривень в маршрутках, в електротранспорті – готівкою 6 гривень, безготівково – 5 гривень, транспортна картка або картка житомирянина – 4 гривні.

З 1 серпня пасажири можуть користуватися житомирським громадським транспортом без спеціальних перепусток 

Житомирська міська рада повідомляє, що 28 липня 2020 року рішення виконавчого комітету міської ради від 06.04.2020 № 423 «Про організацію перевезення громадським транспортом на час обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19» визнано таким, що втратило чинність. А це означає, що громадський транспорт Житомира відновлює перевезення пасажирів без перепусток.

Зауважено, що обмеження стосовно кількості пасажирів у салоні транспортного засобу залишаються: пасажирів має бути не більше, ніж посадкових місць. Масочний режим, дотримання санітарних та протиепідемічних заходів – обов’язкова умова.

«Введення спецперепусток дало можливість розвантажити громадський транспорт, аби  люди, які працюють, могли дістатися роботи. На сьогодні більшість міст проїзд по перепустках у громадському транспорті відмінили», – зазначив начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Констянтин Підпокровний. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (11)
  • Петр Андреевич Шашников

    Круто теперь карта житомирянина , пильгового проезда не даёт, молодцы , теперь она просто приравнена к простотой карте , вот и все теперь поставки вопрос нахуй. Она нужна ?
  • Анатолий

    Куда подевался 5а маршрут тролейбуса
  • Роман Забродский

    В 108,121,127 нет валидаторов властям наплевать
    Главное цены поднять
  • Люда

    Коли в 108 будут валидатори??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up