Слідами резонансної ДТП з смертельним наслідком у Житомирі: водія розшукують

Слідами резонансної ДТП з смертельним наслідком у Житомирі:  водія розшукують

У Житомирі на пішохідному переході з непрацюючим світлофором скоєно смертельну ДТП – місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження
 

У четвер, 4 березня, у Житомирі на пішохідному переході водій автомобіля Volkswagen Jetta скоїв дорожньо-транспортну подію, на смерть збивши жінку та двох собак, яких вона переводила на повідках, - повідомляє пресслужба прокуратури.

Після скоєння ДТП водій втік з місця події, залишивши потерпілу без допомоги, що викликало резонанс серед місцевих жителів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 3 ст. 135 (залишення у небезпеці) КК України.

Наразі встановлено місце знаходження автомобіля, вживаються розшукові заходи для встановлення місця перебування водія.

Крім цього, досудовим розслідуванням встановлено, що на перехресті вул. Покровської та Степана Бандери, на пішохідному переході, де сталася ДТП, не працює світлофор, що створює небезпеку для пішоходів.

З метою встановлення обставин та осіб, причетних до порушення норм і правил, що стосуються убезпечення дорожнього руху, Житомирською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ст. 288 КК України.

Як уточнює ГУНП у Житомирській області, загибла -  54-річна житомирянка.

Відео дня

На місці події працювали слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції та патрульні поліцейські. Правоохоронці опитали свідків та очевидців, вивчили записи з камер відеоспостереження та вилучили низку речових доказів. Завдяки цьому вдалось оперативно розшукати автомобіль та встановити особу водія, 29-річного місцевого жителя. За наявною інформацією, чоловік перебував за кермом автомобіля, що належить його знайомому.

- Керманич автівки залишив її за кілька кварталів від місця пригоди і ми маємо записи камер відеоспостерження, де зафіксувано, як він виходить з транспортного засобу, - прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Юрій Олійник. – Нині «Volkswagen Jetta» вилучений та уже призначено низку експертних досліджень. Також тривають заходи із встановлення місця перебування водія.

Відтак у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України триває з'ясування всіх обставин.

Шановні водії! Якщо ви стали учасником ДТП, унаслідок якої постраждала людина, у жодному разі не залишайте місце її вчинення. Часто життя постраждалим можливо врятувати найменшим – своєчасним викликом медичної допомоги. Крім того, пам’ятайте, що законодавством передбачено кримінальну відповідальність за залишення в небезпеці особи, яка перебуває у безпорадному стані.

​​​​​Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Сергей Ободзинский

    Все йде до того, що винним буде непрацюючий світлофор, який вже довго там непрацює

    Юрій Олексюк reply Сергей Ободзинский

    Сергей Ободзинский 5-ть років то точно не працює.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up