Приміські перевізники самі підняли ціни?

Приміські перевізники самі підняли ціни?

Ціни піднялися, це вже факт. Чи має влада можливості вплинути на перевізників? 

Користувачі приміських маршруток обурені, адже помітили підвищення плати за проїзд вже минулими вихідними, що відбулось без попереджень. Нагадуємо про нові розцінки:
Житомир – Озерне: 17 грн
Житомир – Новогуйвинське: 13 грн
Житомир – Гуйва: 10 грн
Вартість проїзду по місту на автобусі – 8 грн.

Як пише телеграм-канал Смотрящий Житомира, приміські маршрути входять до обласної мережі, ОДА укладає з ними договори на перевезення та має право на їх розірвання. Однак в ОДА зазначають протилежне – що вони не керують процесом і не мають впливу на перевізників. Про це розповів Валерій Ясинецький, начальник відділу транспорту Житомирської ОДА:

«Є постанова Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №240. Даною постановою скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів на приміських, міжміських та внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування. Тобто тарифи на такі маршрути є вільними».

Реагуючи на ситуацію, містяни пропонують передати маршрути №115 та 110 на обслуговування ТТУ, що дозволить не лише за рахунок цього регулювати тарифи на проїзд, а і отримувати на цьому прибуток:

«Заберіть у Савицького приміські маршрути №115, 110, пустіть по ним куплені нові автобуси ТТУ і ось тоді, і ціни будуть регулюватися адміністрацією, і ТТУ буде не збитковим», – пише Віталій Мужаровський.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up