Порушники ПДР намагалися відкупитись від поліцейських: два випадки у Житомирському районі

Порушники ПДР намагалися відкупитись від поліцейських: два випадки у Житомирському районі

Схожі випадки сталися в Любарі і Хорошівській громаді, - повідомили в поліції.

Увечері 20 січня правоохоронці сектору реагування відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського райуправління під час патрулювання на одній з вулиць селища зупинили автомобіль ВАЗ 2105 з непрацюючими габаритними вогнями. Під час спілкування з керманичем, 28-річним жителем Бердичівського району, поліцейські запідозрили його нетверезий стан. 

Алкотестер зафіксував у крові чоловіка 2,33 проміле алкоголю.

Після проведення усіх необхідних процедур керманич запропонував поліцейським «вирішити питання» про непритягнення його до адміністративної відповідальності. Відкупне він поклав у службову автівку, хоча поліцейські неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів.

Відео дня

Того ж дня у селі Писарівці Хорошівської громади за порушення Правил дорожнього руху (незакріплений вантаж) поліцейські сектору реагування відділення поліції №4 (смт Хорошів) зупинили 57-річного водія автомобіля марки DAF. Під час перевірки виявилось, що керманич ще й не має реєстраційних документів на причіп. Тож, щоб вмовити правоохоронців не оформляти відповідні адміністративні матеріали, чоловік поклав до салону службової автівки гроші.

В обох цих випадках факти пропозиції неправомірної вигоди поліцейським були належним чином задокументовані працівниками слідчо-оперативних груп. Тож тепер правопорушники нестимуть не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (12)
  • Сергей Бойко

    Давати треба по рилі, або шукайте порушення в оформленні протоколів , та ідіть до суду. В більшості випадків - зброя патрульних - гонор, при повному незнанню  процеДУРИ.
  • Анатолий Корниенко

    В горошках сами чесний мусора педораси
  • Виктор Овчар

    Хотів написати МАЛО ДАЛИ но вже мене випередили?
  • Николай Грушковский

    Мало предложили

keyboard_arrow_up