Порушив ПДР та ще й вдарив чоловіка, який зробив зауваження: як у Житомирі водій «залізного коня» розібрався з пішоходом

Порушив ПДР та ще й вдарив чоловіка, який зробив зауваження: як у Житомирі водій «залізного коня» розібрався з пішоходом

Пішохідний міст у Житомирі давно став проїжджою частиною для мотоциклів, велосипедів і мопедів.

Навантаження на міст у парку Гагаріна – значне, адже міст не розрахований на додаткову вагу у вигляді мототранспорту. Крім того, це значно впливає на безпеку пішоходів.

І ось черговий неприємний випадок хамства та недбальства обурив житомирян. Невідомий чоловік на мототранспорті пересувався по пішохідному мосту, де гуляють люди. Інший чоловік, що прогулювався по мосту з донькою, ймовірно, зробив водію зауваження, адже їзда по пішохідному мосту є порушенням ПДР, а також зменшує термін експлуатації споруди через додаткове навантаження.

На відео з камер відеоспостереження, що надали в КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради, чітко видно, як чоловік спокійно робить зауваження, ймовірно, про заборону їзди по пішохідному мосту, після чого водій встає з транспортного засобу і вдаряє чоловіка по обличчю. Все це на очах маленької дитини, котра, побачивши сутичку, намагалася відтягнути батька. 

Відео дня

Прикро і болісно усвідомлювати, що ми живемо в світі, де люди дозволяють собі використовувати фізичне та моральне насильство до інших. Ця ситуація абсолютно точно залишиться в голові маленької дівчинки. Чисто з психологічного боку такі ситуації створюють в голові установку, при якій людина в подальшому боятиметься висловлювати свою думку, вступати в діалог з незнайомими людьми і потенційно чекатиме небезпеки. 

А тепер виникає доцільне запитання: чи можна було вчинити в цій ситуації водієві інакше, не створюючи психологічної травми для дитини та фізичних травм для чоловіка? Звісно, можна було б, якби доросла, свідома людина вміла думати, адекватно поводитися і банально ставитися з повагою до інших. 

Насправді мовчати про цей випадок – означає дозволити кожному нахабі у разі, якщо думки з приводу тієї чи іншої ситуації розбіжні, бити та калічити людей. А ще це означає, що ми дозволяємо іншим скоювати правопорушення, дозволяємо комусь мати вигадану перевагу, бо нашу думку ми озвучити, банально, боїмося. 

Як би не визначали це для себе горе-водії, доводячи: «Мототранспорт – це як велосипед», – ні! Мототранспорт ніколи не прирівнювався до велосипеда. Підтвердження цього можна знайти в чарівній книзі під навою «Правила дорожнього руху України» (проте навіщо вони нам, можна і далі порушувати всі написане і при цьому ще й бити людей). А також той факт, що це є порушенням ПДР, нам підтвердили у патрульній поліції Житомирської області: «Рух на транспортних засобах по підвісному мосту – заборонено. Там буде встановлено додаткові знаки про обмеження проїзду на мосту. Через міст потрібно транспорт перевозити в руках із заглушеним мотором».

Після інциденту комісія з безпеки дорожнього руху вирішила встановити додаткові обмежувальні знаки, а також контролювати, чи виконують водії вимоги ПДР.

«У нас знак на бульварі ”Пішохідна зона”. Перед схилом біля арки в парку – ”Пішохідна зона” і знак ”Рух заборонено”, і ще один знак встановимо «Заборонено рух всім: крім пішоходів та велосипедистів» зліва біля входу на пішохідний міст. Також патрульна поліція працюватиме на цілодобовому чергуванні, у них є також ця камера відеоспостереження на початку мосту», – зазначає заступник міського голови Олександр Шевчук.

А ось «геніальний» депутат міської ради Юрій Мойсеєв рекомендує містянам займатися спортом для того, щоб потім калічити інших людей, і це все під гарним соусом «захищати себе та свою сім’ю». Такі «корисні» поради він просував під публікацією з відео з камер нагляду.

«Друзі, займайтеся спортом, бокс, карате, ММА, що вам більше до душі для свого фізичного стану та для того, щоб потім не було соромно перед дитиною, що не можеш поставити на місце ось таке пузате бидло…», – написав Юрій Мойсеєв.

І зовсім нічого, що в здоровому суспільстві у 21 сторіччі конфліктні ситуації вирішуються не бійкою, а конструктивним діалогом. І зовсім нічого, що депутат міської ради сповідує цінності, при яких популяризує насилля, вважає це нормою, і крім того, маніпулює цим, адже, на його думку, чоловікові, який не вдарив водія у відповідь, «має бути соромно перед дитиною». Що? Тобто у Юрія Мойсеєва навіть не виникало думки, що батько не відповів водієві ударом тому, що він вихований і не хоче травмувати свою дитину, демонструючи їй, що насилля – це можливість вирішувати конфлікти.

Якщо депутати міської ради, з вигляду – цивілізовані, просувають у маси такі цінності, то про що взагалі мова? Давайте щоразу бити пики, якщо щось не подобається, ми ж маємо «поставити на місце ось таке пузате бидло…». 

У черговий раз можна упевнитися, що перед виборами можна і лавочку поставити, але який то депутат, що має працювати на БЛАГО народу, якщо він просуває насильство і рекомендує йти вчитися бити пики, щоб соромно не було? У підсумку лише скажемо: не порушуйте правил дорожнього руху та у будь-якій ситуації залишайтеся людиною!

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up