Понад 2 тисячі порушень ПДР припинили поліцейські на автошляхах Житомирщини за тиждень

Понад 2 тисячі порушень ПДР припинили поліцейські на автошляхах Житомирщини за тиждень

На території Житомирщини тривають заходи поліції, направлені на профілактику правопорушень серед учасників дорожнього руху та зниження рівня дорожньої аварійності. За робочий тиждень у багатьох громадах області відбулися безпекові уроки для найменших пішоходів.

З 23 травня на Житомирщині працівники підрозділів превентивної діяльності активізували заходи з профілактики дорожньо-транспортних пригод. А на автодорогах екіпажі секторів реагування безпосередньо здійснюють нагляд за дотриманням учасниками дорожнього руху заходів безпеки.

– За робочий тиждень, у період з 23 по 27 травня, у результаті профілактичної роботи ми зафіксували понад 2 тисячі порушень Правил дорожнього руху. 75 з них пов’язані із кермуванням у нетверезому стані, - прокоментував начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Віталій Магалецький.

Відео дня

Разом з тим під час профілактичних бесід з керманичами поліцейські наголошують на неухильному дотриманні заходів безпеки під час поїздок, звертають увагу на швидкісні обмеження у населених пунктах та поза ними, а також закликають не ігнорувати вимоги дорожніх знаків та правила проїзду перехресть. Такі грубі порушення найчастіше призводять до автопригод.

Водночас поліцейські ювенальної превенції, офіцери громад та патрульні упродовж тижня побували у громадах Житомирщини з уроками дорожньої безпеки для дошкільнят.

На Звягельщині вихованцям дитячого садочку «Джерельце» правоохоронці нагадали про правила безпечної поведінки на дорозі, продемонстрували службовий автомобіль, спеціальне обладнання та розповіли про свою роботу.

У Бердичівській громаді ювенальні поліцейські розповіли дітлахам про ази дорожньої безпеки для юних пішоходів і велосипедистів.

А в Житомирі правоохоронці провели дошкільнятам тематичну мінівікторину та познайомили дітей з особливостями діяльності поліції.

Правоохоронці закликають всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись визначених Правил. Будьте сумлінними самі у питаннях безпеки та власним прикладом привчайте до дорожньої дисципліни дітей.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up