Під Житомиром майор Нацгвардії на смерть збив 24-річного чоловіка: подробиці справи

Під Житомиром майор Нацгвардії на смерть збив 24-річного чоловіка: подробиці справи

На Житомирщині майор Національної гвардії підозрюється у тому, що, перебуваючи за кермом, збив перехожого та залишив його помирати на дорозі. 

За інформацією військової прокуратури Житомирського гарнізону, автомобіль, який 1 лютого смертельно травмував чоловіка на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Глибочиця Житомирського району, належить військовому.

У процесі розслідування ДТП правоохоронці встановили, що автомобіль належить нацгвардійцю, тому справу передали до Державного бюро розслідувань.

За повідомленням місцевих ЗМІ, загиблим внаслідок ДТП за участю нацгвардійця виявився 24-річний житомирянин Владислав Лютик (на фото). Зі слів друзів загиблого, він телефонував їм о 4-й ранку 1 лютого і просив викликати таксі, а також казав, що не пам’ятає, як опинився у Глибочиці, розташованій за 7 км від Житомира. Відомо, що увечері перед смертю Владислав з друзями вживав спиртне.

Відео дня

Винуватець аварії, який смертельно травмував 24-річного хлопця, переконує, що Владислав Лютик з’явився на дорозі зненацька і відреагувати на це було неможливо. Також невідомо, чи був майор Нацгвардії у нетверезому стані. Розслідування справи триває. Правоохоронці збирають докази провини водія, щоб повідомити йому про підозру.

Ми отримали у коментарі від речниці обласного управління Національної поліції України Алли Ващенко інформацію, про те, що розслідування проводить ДБР (Територіальне управління Державного Бюро розслідувань, яке розташоване у місті Хмельницькому та поширює свою діяльність на Вінницьку, Житомирську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку області), а процесуальне керівництво веде військова прокуратура Житомирського гарнізону. Таким чином, Національна поліція зараз не може коментувати дані події.

Ми звернулися до виконуючого обов’язки військового прокурора Житомирського гарнізону Олексія Рихлюка стосовно даного інциденту.

«На даний момент встановлено особу, яка може бути причетна до скоєння даного ДТП. Однак ми ніде нікому не коментували, що людину збив саме майор Нацгвардії. Такої інформації на даний момент немає. 

Ми всюди даємо коментар, що дійсно, у військовій прокуратурі порушено кримінальну справу за фактом ДТП, де загинула людина 95-го року народження в ніч з 31 січня на 1 лютого 2020 року біля села Глибочиця. Після проведення оперативно-розшукових заходів встановлена ймовірна причетність до даного злочину військовослужбовця. У зв'язку з цим, слідство було передано з цивільної у військову прокуратуру, а саме слідство проводиться ДБР у Хмельницькому. На даний момент проводяться слідчі дії, ще йдуть експертизи. Також на даний час ще не повідомлено особі про підозру», – повідомив Олексій Рихлюк.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Оликс Оля

    знаете что , вина друзей в том что они пили спиртное вместе с ним!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up