Перевірено журналістами «20 хвилин»: скільки коштує навчитись водінню у Житомирі

Перевірено журналістами «20 хвилин»: скільки коштує навчитись водінню у Житомирі

Навичка професійно водити автомобіль у наших реаліях стала необхідністю. Тож все більше людей прагнуть здобути водійське посвідчення. Ми дізналися, скільки триває і коштує навчання у житомирських автошколах, а також про те, як зараз складають іспити.

Стандартна програма навчання включає не тільки курс теоретичної підготовки, а й практичні заняття з водіння і підготовку до здачі іспитів у сервісному центрі.

Деякі автошколи мають курси перепідготовки фахівців або відновлення забутих і втрачених навичок і навіть курси екстремального водіння. Приємною несподіванкою стало те, що у Житомирі є автошкола для людей з інвалідністю.

Поділюсь історією з власного досвіду. Не так давно я отримала посвідчення водія. До цього я йшла декілька років, спочатку купила книгу з ПДР, потім просила батька навчити їздити на його авто. Під час коронавірусної пандемії з’явилось багато вільного часу, тож  вирішила провести його з користю та записатись на навчання в автошколу.

Відео дня

Записалась ще влітку, а навчання розпочалось з вересня, до того часу відкладала кошти. Автошколу вибирала поближче до роботи, щоб було швидше добиратися, адже навчання проходило у вечірній час, що було для мене максимально комфортно.

За весь період навчання я заплатила 6 000 грн. У цю суму входили лекційні заняття, які відбувались двічі-тричі на тиждень, практичні 20 занять та вартість бензину. Варто зауважити, що кількість практичних занять можна було вибирати самостійно, від цього й змінювалась сума: 10 практичних занять 5 000 грн., 15 – 5 500 грн, а 20 занять, відповідно, 6 000 грн. Навчання тривало два з половиною місяці. 

Також за період навчання ми мали заплатити за страхування на період занять з водіння близько 200 грн. 

Навчання в автошколі відбувалося поетапно: спочатку були теоретичні заняття, а потім – практика. 

На вивчення правил дорожнього руху я витратила чимало часу і завдяки цьому теорію склала з першого разу. А потім був практичний іспит, який вдалося закрити з третього разу, оскільки я вчилась їздити здебільшого в хорошу погоду, а на момент іспиту дороги були заметені снігом, виникли певні труднощі, що ускладнило здачу.

З початку мого навчання в автошколі минуло пів року, за цей час розцінки суттєво змінились, ми зібрали дані та готові вам розповісти актуальні ціни на навчання водінню у Житомирі.

Ми обдзвонили найпопулярніші автошколи у Житомирі та дізнались, що станом на березень 2021 року за навчання потрібно заплатити від 8 000 до 8 500 грн разом з пальним. За цю суму ви отримаєте в середньому 40 академічних годин практики (1 академічна година = 45 хвилин).

Термін навчання в автошколах коливається від двох до двох з половиною місяців. 

За пів року суми зросли значно, зауважу, що в моїй автошколі, за навчання в якій пів року тому я платила 6 000 грн, зараз навчання коштує 8 500 грн. Це пояснюють зростанням цін на паливо та вихідні матеріали для авто.

Як вибрати хорошу автошколу?

Якщо вам потрібна автошкола, неодмінно враховуйте особливості її розташування: найкращий для вас навчальний заклад повинен розташовуватися неподалік зупинок міського транспорту, щоб добиратися до школи вам було комфортно, в ідеалі – поблизу вашого дому чи роботи.

Крім того, вартість водійських курсів в автошколі повинна бути доступною: деякі школи готові надати учневі можливість розбиття  ціни за навчання на декілька платежів, уточнюйте це безпосередньо в автошколі.

У хороших автошколах, як правило, викладають досвідчені викладачі, які, крім глибоких знань, мають також великий досвід водіння. 

Крім основної інформації, учням тут також розповідають про типові проблемні ситуації, які можуть скластися під час руху міською або заміською дорогою, а також вчать виконувати стандартні вправи типу змійка, поворот, паркування, їзда в автомобільному потоці та інше. Все це допомагає автомобілісту відчувати себе впевнено при водінні машини.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up