Осінь – золота пора для ремонтів доріг

Осінь – золота пора для ремонтів доріг

Жовтень та листопад нинішнього року видалися не вельми сприятливими для аграріїв Житомирщини. Адже попри доволі вологу весну та щедре на дощі літо, осінь 2021-го поки що заборгувала перед сільським господарством щонайменше місячну норму опадів.

Але ж недарма кажуть, що немає лиха без добра. Виявляється, якраз суха і погожа погода сприяє наведенню порядку на дорогах. Особливо – на сільських, де особливих коштів на їхній ремонт та обслуговування традиційно не вистачає.У селах Романівської селищної ради дорожні ремонтні роботи проводились за безпосередньої участі депутата Житомирської обласної ради Ігоря Ходака. Щотижня, починаючи із початку жовтня 2021-го року, у селах Романівської громади з’являвся автогрейдер ТОВ «ВІВАД 09», який  щонайменше два дні на тиждень працював у тому чи іншому селі громади.

Звісно, розголос про дорожньо-ремонтні роботи у селах Романівської селищної ради пішов досить далеко. Загалом у цьому нічого дивного немає, адже сучасного автогрейдера можна побачити далеко не у кожній громаді Житомирщини. Немає такої техніки у парках комунальної техніки, а тому із ремонтом на дорогах місцевого значення, із порядком на вулицях сіл, селищ і навіть міст нашої області сьогодні існують усім відомі проблеми. Як би того не хотіли, але «Велике  будівництво», яке сьогодні розгорнулося на дорогах усієї України, не може компенсувати проблеми сільської вулиці.

Відео дня

Тому не лише у селах Романівської селищної ради сподіваються на допомогу від Ігоря Ходака. До нього за допомогою звертаються і жителі багатьох сіл Чуднівської міської ради. В одному із недавніх виходів нашої газети ми згадували про ремонт асфальтового покриття у селищах Великі Коровинці та Вакуленчук, що територіально розташовані у межах Чуднівської міської ради. Той ремонт замовив і профінансував його виконання саме Ігор Ходак. Депутат Житомирської обласної ради  від партії «Наш край» на цьому не зупинився. Вже два тижні поспіль вищезгаданий нами автогрейдер підприємства «ВІВАД 09» із Романова ремонтує сільські вулиці на Чуднівщині. Чудово попрацював автогрейдер у селах Тютюнниківського старостинського округу. За словами старости П’ятківського старостинського округу Анатолія Ткачука, добре працював автогрейдер на вулицях сіл П’ятки та Пилипи. Причому дороги впорядковуються там, де вже давно (щонайменше десятиліття) не було жодної техніки: біля сільських сміттєзвалищ, куди люди навідуються доволі часто, а також на території біля сільських кладовищ, до яких зазвичай у місцевої влади не вистачає ні ресурсів, ні техніки. Але у листопаді 2021-го ситуація на сільських вулицях і шляхах між селами Чуднівської міської ради суттєво покращала. Ба більше, автогрейдер від «ВІВАД 09» добряче попрацював і на вулицях самого Чуднова. Там, де відчувався брак комунальної техніки (а її поки що не вистачає), дороги упродовж багатьох років ремонтувалися суто символічно: ямковий ремонт виконувався за допомогою підсипання щебеню або ж гранітного відсіву. Звісно ж, все це виконувалося вручну. Всього два дні автогрейдер від Ігоря Ходака таку ситуацію на кількох вулицях Чуднова виправив кардинально. Жителі Чуднова побачили, що порядок на вулицях і навіть у міських провулках можна навести швидко і доволі якісно. Особливо, якщо на вулиці сприятлива погода, а також – якщо у громади є гарний і надійний помічник.

Віктор Першко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up