На Житомирщині будують транспортну розв’язку

На Житомирщині будують транспортну розв’язку

У Житомирській області на автодорозі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський поблизу міста Бердичів будується транспортна розв'язка у двох рівнях.

«Між селами Осикове та Гришківці дорожники влаштували монолітні стійки та опори, а також змонтували ригелі для майбутнього шляхопроводу. Наразі триває відсипання земляного полотна», – йдеться у повідомленні Укравтодору.

На дворівневій розв’язці облаштують розділову смугу з установкою однобічного бар’єрного огородження, однобічний бар’єр огородження на узбіччі, перехідно-швидкісні смуги зі з’їздів та зовнішнє освітлення.

Відео дня

Проєкт дозволить розвантажити напрямок завдяки перерозподілу транспорту. Він фінансується з державного бюджету, а роботи виконує ПП «Автомагістраль». Вартість робіт за договором – 273 млн гривень.

Нагадаємо, розв'язка стане частиною нового маршруту Київ – Кишинів. Він проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області й стане оптимальним для подорожі до Молдови в обхід невизнаної Придністровської республіки.

Загальна протяжність маршруту становить 570 км, з них по території України – 410 км.

Як відомо, програма президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Василий Семенов

    А когда закончат долгострой Киев _ Н. Волынской в районе садовых товариществ и озера Мельком более полугода дорога развязки брошены на произвол развален мост через р. Каменка транспорт движется неудобным обьездами АУ где Великое строительство.

keyboard_arrow_up