На дорозі М-21 у Черняхові розпочато капітальний ремонт мосту

На дорозі М-21 у Черняхові розпочато  капітальний ремонт мосту

У Житомирській області, в селищі Черняхів, на дорозі державного значення М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський Агентство відновлення розпочинає капітальний ремонт мосту через ставок.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

Будівельники наразі влаштовують тимчасовий обʼїзд. Шлях М-21 – одна із трьох магістралей міжнародного значення в регіоні. Дорога з’єднує північну та південну частини області. Інтенсивність руху тут досягає 10-12 тисяч автомобілів за добу, в тому числі, тих, які транспортують важливі вантажі. До всього, це частина гуманітарного коридору Коростенщини.

Капітальний ремонт мосту в Черняхові необхідний для забезпечення сталого сполучення. Міст був побудований ще в 1958 році, а востаннє його ремонтували більше 40 років тому. Обстеження показали, що він має тріщини в місцях деформаційних швів, оголення та корозію арматури на прогоновій будові, сколи бетону на опорах й руйнування тіла укріплення насипу. Наразі споруда не витримує навантаження.

Відео дня

Зараз підрядна організація відсипає паралельно до штучної споруди тимчасову переправу, де на період виконання демонтажних та будівельних робіт мосту буде рухатися увесь транспорт та пішоходи.

Після переспрямування транспорту будівельники демонтують усі елементи мостового полотна, балок прогонової будови, конструкцій-опор.

Завершити роботи, відповідно до проєкту, планується до кінця літа 2024 року.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up