Майже 5 тисяч успішно складених іспитів: місяць роботи пілотного проєкту на Житомирщині

Майже 5 тисяч успішно складених іспитів: місяць роботи пілотного проєкту на Житомирщині

Починаючи з 3 серпня сервісні центри МВС в Житомирській області долучилися до пілотного проєкту із прозорого складання іспитів. Тепер теоретичні та практичні іспити в регіоні доступні в двох екзаменаційних хабах – у Житомирському районі (с. Довжик) та Коростені.

 

Кандидати у водії можуть онлайн оформити талон попереднього запису на практичний іспит за допомогою функціоналу Е-ЗАПИС. Це означає, що не потрібно відвідувати сервісний центр двічі, спочатку для отримання талона через термінал, а потім для складання практичного іспиту – все можна зробити за один візит.

«Протягом місяця, відколи в Житомирській області запроваджено пілотний проєкт, у двох сервісних центрах МВС прийняли 2299 теоретичних та 2610 практичних іспитів. Якщо порівняти це з попереднім місяцем – липнем, до запровадження проєкту, то кількість теоретичних іспитів лишилася стабільною. Так, протягом липня у 5 сервісних центрах МВС регіону було прийнято 2298 іспитів. А от кількість прийнятих практичних іспитів дещо знизилася – у серпні їх прийняли на 117 менше, ніж у липні. Однак ми працюємо над розширенням штату екзаменаторів, що дасть можливість збільшити цей показник», – розповів начальник РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області Віктор Білецький.

Дещо змінилася й успішність складання іспитів з першого разу. До запровадження проєкту показник успішності складання теоретичного іспиту становив 29%, з серпня він знизився до 27%. Разом з тим на 5,5 % зросла успішність складання практичних іспитів з першого разу. Тепер цей показник становить 21,5%.

Відео дня

«У кандидатів у водії є необмежена кількість спроб складання теоретичних і практичних іспитів, поки чинне свідоцтво про закінчення автошколи. Якщо кандидат у водії не склав теоретичний або практичний іспит, то тепер є 10 днів на повторення», – пояснив Віктор Білецький.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up