Мати загиблого у ДТП на Покровській 15-річного мопедиста розповіла про перші хвилини після аварії

Мати загиблого у ДТП на Покровській 15-річного мопедиста розповіла про перші хвилини після аварії

У п’ятницю, 5 квітня 2024 року, ГУ Нацполіції в Житомирській області повідомило про моторошну дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася того ж дня по вулиці Покровській в місті Житомирі.

Близько 15:10 відбулося зіткнення автомобіля «Mercedes» та вантажівки «MAЗ», що рухалась у попутному напрямку. Після цього легковик виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з мопедом.

На жаль, керманич двоколісника, 15-річний містянин, загинув на місці події. 

Пізніше Нацполіція оприлюднила додаткову інформацію стосовно того, що також у дорожньо-транспортній пригоді травмувалася 14-річна житомирянка. Вона була госпіталізована до обласної дитячої лікарні.

Відео дня

Після того, як в ЗМІ з’явилася інформація щодо даної ДТП, користувачі соціальних мереж почали активно коментувати цю подію. Перше, на що всі звернули увагу, було те, що неповнолітній мопедист рухався проїжджою частиною самостійно, без дозвільних документів. Так, цей факт, який, на жаль, вже не поверне дитину, цілком провина батьків. Ніхто не зможе це спростувати.

Але свідки, з якими вдалося поспілкуватися на місці події, зазначали також додаткові, не менш драматичні подробиці трагедії.

У соціальних мережах та на Телеграм-каналах з’явилося відео цієї страшної події. І вже можна поставити цілком оціночні, непрофесійні, емоційні, суб’єктивні, але відносно логічні запитання до того, як розгорталася ця трагедія.

Так, кілька свідків говорить про те, що автомобіль «Mercedes» рухався з центру міста в напрямку залізничного переїзду. На величезній швидкості автівка догнала вантажівку «MAЗ», яка рухалася в попутному напрямку попереду. Після цього автомобіль «Mercedes» відкинуло від удару на зустрічну смугу, де вже назустріч по крайній правій смузі рухався мопед.

Спробуємо абстрагуватися від того, що постраждала саме неповнолітня дитина. По зустрічній смузі в цей момент міг рухатись будь-який транспорт і під керуванням будь-якого водія. Крім того, якби на зустрічній смузі взагалі не було транспорту, то автомобіль продовжив би свій рух (а він й продовжив! – авт.) через бордюр тротуаром, де також теоретично могли бути пішоходи. Припущення, що це також могли бути діти, умовно залишимо осторонь. 

Тоді виникає ще одне теж цілком суб'єктивне, але логічне запитання: що ж змусило автомобіль «Mercedes» рухатися на такій швидкості, щоб наздогнати і зіткнутися з вантажівкою «MAЗ», що рухалася попереду в тому ж напрямку і після зіткнення з якою автомобіль «Mercedes» відкинуло на зустрічну смугу?

Зі слів осіб, які перебували на місці трагедії, відомо, що в автомобілі «Mercedes» знаходилося декілька осіб, нібито в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, крім того, з транспортного засобу нібито вилучали згортки з невідомою речовиною. Доказів цього в нас немає, а поліція поки що мовчить про цю деталь. Також свідки розповідають, що вже після того, як на місце трагедії приїхали рідні загиблого підлітка, невідомо звідки до них підбігла жінка з криком: «А хто буде платити за ремонт машини?». 

Ще раз наголошуємо, що це ми розповідаємо зі слів свідків даної події. 

Після того, як цій невідомій жінці дуже чемно пояснили, що до батьків загиблого хлопчика подібні питання краще не ставити, то вона одразу «перевзулася в повітрі» і почала розповідати, що в неї нібито цю автівку чи то вкрали, чи відібрали і вона взагалі «тут не при чому».

Знову з’являється кілька додаткових питань стосовно даної справи. Трагедія трапилася вдень, тобто компанія осіб, яка перебувала в момент аварії в автомобілі «Mercedes» вже була досить «теплою». Де і з ким вони змогли придбати таке прискорення, що не тільки відірвали частину захисного пристрою з вантажівки «MAЗ», але й підім'явши під себе підлітка-водія мопеду, протягнути його кілька метрів по асфальту, практично повністю розбивши йому голову, яка, до речі, на момент зіткнення була в застебнутому захисному шоломі. 

Ми отримали коментар від Людмили Приймак, матері загиблого Данили. Вона також розповіла моторошні подробиці того, що побачила на місці трагедії.

Також на фото та на відео чітко видно, де зупинився автомобіль «Mercedes». Він перетнув зустрічну смугу, перелетів через бордюр, тротуар, газон і зупинився лише на майданчику далеко від проїжджої частини.

І якби на цьому фатальному місці опинився не підліток на мопеді, а молода дівчина в машині, яка при такому зіткненні також не мала б шансів вижити, зробило б це трагедію трохи менше трагедією? Або все ж таки ми залишатимемося людьми і визнаємо, що будь-яке життя для нас важливе. І що сідати на кермо під якимись речовинами, перевищувати швидкість – це завжди потенційно заздалегідь ставати чиїмось убивцею.

8 квітня 2024 року поліція Житомирщини повідомила, що затримала нетверезого водія, причетного до смертельної ДТП. 

За даними поліції, попередньо встановлено, що водій автомобіля «Mercedes», 29-річний містянин, не дотримався безпечної дистанції до автомобіля «МАЗ», що рухався у попутному напрямку. У результаті скоїв зіткнення з вантажівкою та виїхав на смугу зустрічного руху, де відбулося ще одне зіткнення з мопедом «Suzuki». 

На жаль, у результаті ДТП травми, несумісні з життям, отримав 15-річний водій мопеда. Пасажирку цього ж транспортного засобу, 14-річну житомирянку, було ушпиталено до обласної дитячої лікарі. 

На місці події працювали слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь поліції. Під час освідування водія «Mercedes» було зафіксовано його стан сп’яніння. Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. 8 квітня судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Слідчі ГУНП в Житомирські області проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України. Транспортні засоби вилучено, призначено низку експертиз. 

Відповідно до чинного законодавства за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Також інформацію щодо даної ДТП надала Житомирська обласна прокуратура:

«За процесуального керівництва ювенального прокурора Житомирської обласної прокуратури житомирянину повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, чим спричинено смерть неповнолітнього та заподіяно ще одній неповнолітній тілесні ушкодження (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Сьогодні, 8 квітня, за наполяганням ювенального прокурора обласної прокуратури, підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Розслідуванням встановлено, що 29-річний житомирянин, керуючи авто у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну подію.

Це сталося минулої п’ятниці, вдень, на одній з вулиць Житомира. Того дня він з компанією у рекреаційній зоні відзначав день народження знайомої. А коли виникла потреба поїхати у місто, попри алкогольне сп’яніння, сів за кермо авто іменинниці. Це при тому, що у 2023 році, за неодноразове керування у стані алкогольного сп’яніння, його позбавлено права керування строком на 10 років.

Так, підозрюваний, не справившись з керуванням, на швидкості в’їхав у вантажний автомобіль МАЗ, який рухався попереду. Від зіткнення іномарку відкинуло на зустрічну полосу дороги, де вона збила мопед з двома неповнолітніми.

Унаслідок  ДТП 15-річний хлопець, який керував мопедом, загинув на місці події. Також травмовано 14-річну пасажирку.

За допомогою драгера у підозрюваного виявлено 0,99 проміле алкоголю.

Досудове розслідування проводить ГУНП в області».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Руслан Мороз

Читайте також:

На Покровській у потрійній ДТП загинув 15-річний мопедист.

Під варту взяли водія, який в стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельне ДТП з неповнолітнім мопедистом у Житомирі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up