Естонія передала Житомиру 14 автобусів

Естонія передала Житомиру 14 автобусів

Сьогодні столиця Естонії передала Житомиру 14 автобусів, ще 6 - у дорозі.

Про подарунок від друзів з Таллінні розповів міський голова Сергій Сухомлин.

Мер повідомив, що естонські автобуси вийдуть на маршрути впродовж двох тижнів та працюватимуть на лініях трамваїв/тролейбусів в умовах дефіциту електроенергії.

«Автобуси ще тиждень тому виходили на маршрут у нашому місті. Вони у гарному стані і на ходу. Їм не більше 10 років. Нехай довго слугують Житомиру», — сказав мер Таллінна Міхаіл Килварт і вручив міському голові Житомира ключі від автобусів. «Ціль громадського транспорту — поєднувати точки на мапі. Передача автобусів символізує поєднання наших сердець: естонського та українського народів», — додав Міхаіл Килварт.

Відео дня

«Естонія — перша країна, яка відгукнулася на заклик Президента України та обрала регіон, який відновлює, і це Житомирщина. В Овручі та Малині вже будуються і реконструюються дитячий садок та міст. Працюємо спільно над наступними об’єктами. Автобуси для Житомира — це необхідна практична допомога в існуючих умовах енергетичної кризи», — каже керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою, народний депутат України Арсеній Пушкаренко.», — каже керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонською Республікою, народний депутат України Арсеній Пушкаренко. «Ці автобуси працюватимуть на маршрутних лініях міста. Через нестачу потужностей ми не можемо випустити всі тролейбуси. Тому автобуси це хороша альтернатива. Дякую Таллінну, дякую Естонській Республіці за підтримку і міцну дружбу!», — резюмував Сергій Сухомлин.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (27)
  • Дмитрий Шубин

    Головне щоб Сухомлин не передав в приватні руки.
  • Oleg Omelchenko

    26 поміняйте.
  • Faradey Danil

    Поповнення для Савіцького під'їхало
  • Ксюша Цивинская-Горкун

    Цікаво куди їх пустять?

keyboard_arrow_up