Е-квиток та картка житомирянина: види, вартість, ціна

Е-квиток та картка житомирянина: види, вартість, ціна

У зв’язку з підвищенням ціни на проїзд житомиряни активніше почали купувати е-квитки. Журналісти «20 хвилин» зібрали корисну інформацію про те, де можна придбати та поповнити проїзний.

Картка житомирянина

«Картка житомирянина» – це універсальна банківська картка, яка є своєрідним паспортом житомирянина. На ній зазначається прізвище та ім’я власника і його фотографія. Карта видається пільговим категоріям та дає можливість безкоштовного проїзду в електротранспорті.

Картку житомирянина можуть отримати усі зареєстровані жителі міста, громадяни, які офіційно працюють у Житомирі, офіційно зареєстровані переселенці з тимчасово окупованих територій, громадяни, що мають право на пільги. 

Соціальна картка житомирянина, що раніше видавалась безоплатно, зараз коштує 120 грн.

Відео дня

У соцмережі Facebook містяни почали обурюватися, що для того, щоб отримати карту,  слід заплатити 120 грн (з серпня 2021 року).

Як виявилось, карта видавалась на безоплатній основі згідно з меморандумом, у серпні минулого року його дія закінчилась, та Ощадбанк почав видавати карти на платній основі.

Е-квиток

Така картка передбачена у трьох варіантах: універсальна, студентська та учнівська. Вартість будь-якої транспортної картки становить 30 гривень, на одну картку можна записати один із трьох тарифів на вибір.

Точки продажу та поповнення електронних квитків

Поповнити е-квиток можна через мережу терміналів самообслуговування або інтернет та мережі точок продажу на зупинках.

Поповнення через мережу терміналів самообслуговування (EasyPay, City 24, 2click):

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up