Червень 2023-го на Романівщині має стати дорожнім

Червень 2023-го на Романівщині має стати дорожнім

Можна сказати, що 2023-й рік має стати у масштабах усієї Романівської селищної ради роком активного наведення порядку на дорогах.

Йдеться, звісно ж, не про капітальний ремонт із укладанням асфальто-бетонного шару дорожнього полотна. На це поки що ні у Романівської громади, ані у Державному бюджеті України коштів просто немає. Але про що йдеться? Не так давно Романівська селищна рада оголосила і провела тендер на постачанння дорожньої суміші, яку якраз і використають для ремонту доріг у межах Романівської селищної ради. Знову ж таки відремонтувати у поточному році усі 480 кілометрів доріг, які у народі називаються сільськими, не вдасться. І зрозуміло чому. Для цього потрібні значно більші кошти, а головне – потрібні потужні підрядні організації, які зможуть виконати необхідні, достатньо великі обсяги робіт. Проте найголовніше – все ж таки кошти. У поточному році бюджет Романівської громади має змогу закупити 2 тисячі тонн суміші із відсіву та щебеню, за допомогою якої і будуть проводитись ремонтно-впорядкувальні роботи. Умовно можна сказати, що 200 КамАЗів із сумішшю щебеню та гранітного відсіву дадуть змогу значно поліпшити якість дорожнього покриття на кількох дорогах Романівщини, які вже давно потребують ремонту. Виконувач обов`язків Романівського селищного голови Юрій Чумаченко каже, що роботи із впорядкування дорожнього покриття за допомогою щебеню та кам’яного відсіву мають розпочатися вже у третій декаді травня 2023-го року. Але вирішальним у цьому сенсі має стати червень поточного року. Саме тоді усі 2 000 тонн суміші для ремонту доріг будуть доставлені на конкретні ділянки, які вже визначені і упродовж місяця мають отримати значно ліпший стан.

Ну а далі, як кажуть, буде видно. Наскільки вдалим вирішенням проблеми ремонту і вдосконалення доріг у межах Романівської селищної ради буде червневий ремонт зразка 2023-го року, покажуть наступні літні місяці, а особливо – осінь 2023 року. Однак і, імовірніше, подібним методом ремонту власних доріг Романівська селищна рада користуватиметься і в наступному році. А може ще й не рік і не два. Бо майбутні реконструкції і процес кардинального оновлення доріг в Україні стосуватиметься щонайперше доріг державного і обласного значення (підпорядкування). Усім відомо, що вони зараз не в найкращому стані, а тому кошти на ремонт, будівництво чи капітальну реконструкцію доріг в Україні підуть найпершим чином на головні магістралі України і зокрема Житомирщини. Ну а дороги місцевого значення будуть прерогативою місцевої влади. Із усіма вищезгаданими умовами, можливостями і наслідками. Втім, у нашому випадку головне – розпочати елементарно можливі вдосконалення, аби люди із найвіддаленішого села могли дістатися до Романова, а за потреби – до будь-якого іншого регіону Житомирщини без особливих проблем і у будь-яку пору року.

Відео дня

Віктор Першко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up