«Автогерої» тижня: головні порушники ПДР у Житомирі

«Автогерої» тижня: головні порушники ПДР у Житомирі

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями за тиждень. Місто має знати своїх «героїв».

  • Перегороджений проїзд

Водій «опеля» перегородив доріжку поблизу будинку. Як іншим водіям об’їхати це авто, загадка складніша, ніж Бермудський трикутник. 

Відео дня

Автор фото Дмитро Демецький написав, що сигналив хвилин 15, проте водій сірого «опеля» так і не вийшов, щоб прибрати своє авто.

У коментарях житомирські водії пропонували свої, інколи жорстокі, варіанти вирішення подібних ситуацій.

«Тю, так нацарапай на капоті йому карту із найближчим місцем паркування», – пропонує користувач із псевдонімом Скажена Білка.

 «Подавать звуковые сигналы в населенных пунктах запрещается, кроме случаев, когда без этого невозможно предотвратить дорожно-транспортное происшествие», – написав Victor Kukhnyuk, на що йому Михайло Паривин відповідає: «Умника включил, а то, что и проход, и проезд загорожен, вообще по барабану».

«Треба спустити 4 колеса, тоді буде все добре», – зазначає Дімон Базилівський.

 «Надо было колпаки повыкручивать и воздух выпустить из колес, сразу бы вышел. Я живу на Космонавтов, там некоторые так же ставят свои корыта, не то что проехать, пройти нельзя», – зазначила Юлия Иосифовна.

 «А почему без повреждений? А как же моральная компенсация и потерянное время? А заодно и хороший урок для водителя», – Николай Лещенко.

«Это Домбровского? Если да, то там выезд с другой стороны есть. Но так оставлять авто надолго – свинство», – пише Андрей Бурячок.

Ще один метод вирішення питання запропонував Максим Казеев: «Берёшь друга, зажимаете с двух сторон и идёте пить пиво до утра».

  • Один за трьох

Вантажівка, яка займається перевезеннями, відмінно припаркувалась на правильному місці, проте не у правильний спосіб. Водій зупинився одразу на трьох паркомісцях.

«Обережно, кугути у місті», – коментує Юрій Ващук.

«Ему "на минуточку"», – написав Богдан Кирьянов.

«Породистий лось легесенько займає 3 місця», – говорить Віталій Мелай.

 «А где полиция? Штрафовать надо», – запитує Раиса Рязанова.

  • «Блатна» «ауді»

Цей випадок можна навіть не коментувати – класика. Водій преміум авто на «блатних» номерах вирішив, що має змогу паркуватись так, як йому заманеться.

«Потому что у него "ауди", поэтому ему все можно», – вдало підмітила Наталия Тимченко.

 «Місце, в якому він запаркувався, не використовується в принципі ніяк. Окрім порушення ПДР, висувати претензії водію про створення конкретних незручностей кому-небудь неможливо», – висловив свою думку Igor Omelchuk.

 «Кто-нибудь видел на улицах Житомира этих бравых инспекторов парковок, или мне одному кажется, что они в шапках-невидимках работают?» – запитує Олег Малиновский.

 «Ну там же он никому не мешает», – говорить із сарказмом Богдан Кирьянов.

  • Водій-егоїст

Водій чорного «мерседесу» зупинився прямо перед зупинкою громадського транспорту, тим самим створивши перешкоду для водіїв маршруток та тролейбусів, які там зупиняються, – такий собі водій-егоїст, думає виключно про себе.

«За такую парковку скоро ноги ломать будут», – написав Сергей Буданов.

«Ну что непонятно? Ведь для него КОНКРЕТНО повесили знак, где надо останавливаться», – жартує Богдан Кирьянов.

«Мені потрібно, а всі решта зачекають», – пише Андрей Норкус.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Читайте також:

За місяць роботи інспектори  з паркування виявили 2 331 порушення і ви писали штрафів на  1 млн 10 тис. грн.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up