«Автогерої» тижня: головні порушники ПДР у Житомирі

«Автогерої» тижня: головні порушники ПДР у Житомирі

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями за тиждень. Місто має знати своїх «героїв».

  • Обмежене паркування

На фото видно, як два водії БМВ припаркувались на місцях, призначених для людей з інвалідністю.

Відео дня

У ПДР чітко прописано щодо водіїв, у яких немає інвалідності: зупинка та паркування автомобілів на місцях, призначених для водіїв з інвалідністю або тих, хто перевозить інвалідів, карається штрафом від 1 020 до 1 700 грн, повторне порушення – від 2 040 до 2 550 грн.

«Живу рядом, и всегда на парковке много мест для инвалидов свободно. Ну не бывает так, что приедет инвалид и нет для него места! Так что успакойтесь!» – зауважила Ірина Мельник.

«Сегодня там был, если честно, мест для инвалидов там просто жесть! Мест для других намного меньше – расширять нужно стоянку, вот и все», – написав Harib Heidarov.

«Я завжди намагаюсь припаркуватись за правилами, але інколи бувають різні випадки. А ще мені інколи здається, що в цій групі всі водять ідеально або просто комусь немає чим зайнятись і вони обливають брудом іншу людину і пліткують, як бабусі біля під’їзду», – говорить Dmitriy Harfert.

«Все ясно. Паркуются, как инвалиды, и летают по городу, как инвалиды», – пише Вова Егоров.

«У Німеччині за таке величезний штраф. Місце для людей з інвалідністю – табу», – зазначила Vera Bobb.

«Великі штрафи не тільки у Німеччині, це, імовірніше, від поваги та виховання залежить! За кордоном краще у невстановленому місці стати, ніж на місце людей з обмеженими можливостями», – зауважив Igor Antoniuk.

  • «Як їхало, так і стало»

Ще один випадок паркування водія, який, схоже, придбав своє водійське посвідчення.

«У нього, мабуть, гідропідсилювач керма не працює та мамон великий, ряд цих факторів заважає крутити зайвий раз довго кермо», – розмірковує Sergey Rebets.

«З категорії "Як їхало, так стало"», – прокоментувала Вікуся Давидчук.

«Если б дорога была с разметкой, то, думаю, припарковал бы нормально. А так разбери, что к чему», – написав Сергей Сергеевич, на що йому Вікуся Давидчук відповіла: «Ну да, геть не зрозуміло ж, що паркуватися потрібно біля тротуарів, а не серед дороги».

 «Может, он боялся диски об бордюр поцарапать», – вважає Roma Diagnost, на що йому Богдан Кирьянов відповідає: «То пускай бы на двойной сплошной стал, а то, не дай боже, кто из детворы "случайно" колесо спустит».

  • Нахабство – друге щастя?

Водій білого «фольксвагену», очевидно, не побачив знак «В’їзд заборонено» або якщо й побачив, то не зрозумів його значення. 

 «Зробимо знижку на будівництво флагштоку», – пише Александр Васильев, так нібито сам водій авто будує той флагшток.

«Він взагалі ніколи за ПДР не їздить, один раз на Богунії в провулку мене підрізав, бо, напевне, теж дуже спішив. Я посигналив, він став посеред дороги і стояв, зустрічна за мною колона стояла, чекала, поки в "цабе" пиха пройде! Та й й так він щодня у Житомирі чудить», – впізнав водія Микола Козак.

 «До сервісу не доїхав, поставив, куди докотився», – говорить Oleksandr Bredak.

«Чоловік їздить, як хоче. Щодня купа порушень ПДР. Головне іконками обвішав лобове скло і на всіх клав з прибором», – говорить Саша Захарчук.

«Максимально нагло паркується», – зазначив Роман Гринь.

  • Водій з обмеженими знаннями ПДР

І знову ж таки авто на місці, призначеному для водіїв з інвалідністю.

«Таки, може, він має інвалідність?» – прокоментував Volodymyr Gerasymov.

 «Совість у таких людей – відсутня повністю!» – написав Alex Godlevskiy.

 «Что-то много у нас появилось инвалидов», – каже Геннадий Яценко.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Олексій Герщук

    Дивишся на цю хуєту, і розумієш що нас врятує лише астероїд

keyboard_arrow_up