«Автогерої»: головні житомирські порушники ПДР за тиждень

«Автогерої»: головні житомирські порушники ПДР за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • «Безхатченки»

Так підписав фото його авто. На майдані Соборному біля кільцевої розв’язки та будівництва, яке у самому розпалі, «відпочивають» «ауді» та «рено». Дуже сумніваюсь, що це автівки працівників будівництва.

Відео дня

«Порозкидали свої машинки! А хто збирати буде? Мама?» – жартує Анна Мамацашвили.

«Невдала аналогія. Я б на місці чесного безхатченка образився би», – прокоментував Maksym Shysha.

«Рух по тротуару заборонений, якщо не помиляюсь. Так їх туди що, мурахи занесли?» – цікавиться Дмитро Щемет.

  • Неоднозначна ситуація

«Переплигуй через фаркоп», –  підписав фото його автор.

На фото наче явних порушень немає. Водій собі припаркувався не на тротуарі, місце для проходу є, проте заглянемо у посібник ПДР.

Згідно з пунктом 15,5 ПДР, біля тротуарів або інших місць із пішохідним рухом ставити транспортні засоби під кутом дозволяється лише передньою частиною.

«О да, там і так тротуар вузенький, що два візка не розминуться», – пише Ангелінка Марчук

«Капец. Уже пешеходам мешает фаркоп. Который по факту выполняет роль спасателя, когда кто-то обломался. А водитель молодец, стал правильно и без нарушения», – прокоментував Michael Pelekh, на що йому Олег Осовський відповідає: «З яких пір це не порушення? Щось нове? У правилах паркування "мордою"».

         «Ой, ну вже аж смішно. Цікаво, які у автора габарити, що потрібно за фаркоп чіплятись?» – запитує Світлана Мороз.

         «Чем мешает? Телегой едем?» – цікавиться Андрій Котвицький.

  • Заблокував проїзд

Автор фото розповів про конфліктну ситуацію із власником чорного автомобіля, звертаючись до нього.

 «Шановний, я б це фото не публікував, якби ти не почав бикувати. 20 метрів вперед карман для стоянки на 3-4 авто. 30 метрів назад стоянка, більше як для 10 авто. На зауваження почав бикувати та запитувати, чи драбина добре стоїть. Наступного разу без поліції не розійдемося.

         І на зауваження автору з приводу паркування його авто зразу відповідаю: прикривав драбину, щоб ніхто не постраждав», – написав автор посту Руслан Мельников.

«А, может, у него записка от родителей!?» – жартує Андрей Игнатюк.

«Там постійно стоять авто, а найбільше їх у вихідні дні», – зазначив Ivan Ivanov.

«Який злісний порушник, розстріляти», – пише Олександр Івашко.

«Пройдитесь по любой парковке у Глобала или Метро. Половина пустой парковки, но найдется пару кугутов, которые поставят или перед самым входом, или под знак. Я никак не могу объяснить этот феномен. Тупость? Безнаказанность? Проблемы с опорно-двигательным аппаратом?

         Я уже не говорю про места для инвалидов. Такое ощущение, что через одного инвалиды», – написав Сергей Сергеевич.

  • Водії таксі – окрема каста водіїв

Водій цього чудового таксі, якому ми не будемо робити рекламу, зупинився просто на тротуарі. Впізнаєте це місце? Зупинка біля автовокзалу, а трішки далі зупиняються тролейбуси. Де такі водії купують водійські посвідчення?

«Люди вообще правил не знают», – коментує Vitalik Melnik.

«Проблема всей страны – полное отсутствие власти, все живут по собственным законам и плевали на порядок. Теперь только жесткие репрессивные меры могут исправить ситуацию – полицай с дубиной и т.д. Но, к сожалению, страна превратилась в цирк», – написав Ole Lukoye.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up