Алгоритм оплати проїзду в громадському транспорті Житомира: зміни з 1 липня

Алгоритм оплати проїзду в громадському транспорті Житомира: зміни з 1 липня
  • Що зміниться з 1-го липня?

1. Розрахунок буде замінено на безготівковий (транспортна, пільгова, банківська картки, додаток CityCard у телефоні)

2. За готівку можна буде придбати разовий QR-квиток у терміналах (адреси терміналів — додаються)

Важливо! Термінал CityCard решти не видає. В інших терміналах — залишок коштів можна скерувати на благодійність, сплатити за комунальні платежі, або поповнити свій мобільний рахунок

Відео дня

«Зараз готівкою в громадському транспорті ще користуються близько 15% пасажирів. Процес переходу на безготівку триває вже давно. Ми говоримо про вивід готівки з кінця 2020-го року. Але були моменти, повʼязані з Covid, початком повномасштабної, які цей процес трохи призупинили. Проте, все одно результат є. Люди звикли сплачувати без готівки. Це зручно», — каже Олександр Шевчук, заступник Житомирського міського голови

3. Пільга для пенсіонерів за віком та людей із інвалідністю 3 групи діятиме у електротранспорті з 10:00 до 16:00.

До 10 та після 16 — пільгова вартість проїзду в тролейбусі та трамваї складатиме 5 грн.

Усі інші пільгові категорії, передбачені законодавством, користуватимуся пільгою без обмежень.

Пасажири, які не будуть обізнані про перехід на безготівку з 1 липня — зможуть сплатити водію. У нього поки залишиться змога валвідувати поїздку власноруч. Але це діятиме у виключних випадках та лише певний час. Аби всі звикли до безготівкового розрахунку, або до купівлі разового QR-квитка.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Леся Ткаченко

    Не шановний Олександр Сергійович прибиріть негайно обмеження проїзду для пенсіонерів. Ви вирішили їх добити? Люди які працювали все своє життя, тепер не мають права їздити по місту? Оце влада?
  • sergey isakov

    долго  еще будите над народом издеваться ?или ждете когда в гости народ придет и .............
  • Таїсс Гусева

    Шановний Олександр Сергійович! Я вас знаю як порядну і добру людину, як Ви можете виконувати ''чиїсь''такі неадекватні вказівки?! Ви самі розумієте що такі дії дуже жорстокі по відношенню до пенсіонерів! Як сьогодні виживати за 3 тисячі пенсії, тим більше що наші діти віддають життя за перемогу! Я розумію що ви отримали вказівку знищити як можна більше пенсіонерів! Схаменіться що ви робите!!!

    Николай Муж reply Таїсс Гусева

    Таїсс Гусева такі дії не жорстокі, а прямо підпадають під кримінал (перевищення службових повноважень, зловживання владою).

keyboard_arrow_up