Відтепер житомиряни можуть складати теоретичний іспит без обов’язкового навчання в автошколі

Відтепер житомиряни можуть складати теоретичний іспит без обов’язкового навчання в автошколі

Тепер майбутні водії можуть складати теоретичний іспит в сервісному центрі МВС без навчання в автошколі. Раніше проходити підготовку в акредитованому навчальному закладі було обов’язковим.

Для тренування та підготовки перед іспитом майбутні кермувальники можуть скористатись онлайн-тренажером із ПДР на сайті Головного сервісного центру МВС. Він відображає всі питання, які будуть на теоретичному іспиті.

Про процедуру складання іспиту з теорії розповів начальник РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області Віктор Білецький:

«Для успішного складання теоретичного іспиту необхідно за 20 хвилин дати відповіді на 20 тестових питань. Допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде можлива не раніше ніж через  10 днів – цей час виділяється для додаткової підготовки. Майбутні водії мають необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту», – пояснив Віктор Білецький.

Відео дня

Для проходження тестування, майбутні водії звертаються до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Вони мають отримати талон запису через функціонал е-запис або через термінал сервісного центру МВС.

Із собою мають взяти наступний пакет документів:

Особа повинна повідомити адміністратору сервісного центру МВС, що самостійно опанувала теоретичний навчальний матеріал на відповідну категорію транспортного засобу. Вартість складання теоретичного іспиту коштує 13 грн.

У разі успішного складання теоретичної частини іспиту, майбутні водії звертаються до будь-якого акредитованого навчального закладу та розпочинають практичне навчання. Після успішного складання практичного іспиту в автошколі, особа складає іспит у сервісному центрі МВС і отримує посвідчення водія.

Також скласти теоретичний іспит можна буде і в Центрах надання адміністративних послуг. Для цього потрібно перепідписати узгоджені рішення з сервісними центрами МВС. Для складання теоретичних іспитів Центрам надання адміністративних послуг необхідно оснащити відповідними технічними засобами контролю з використанням фото-, відео- та аудіофіксації.

Працюємо над доступністю адміністративних послуг, аби кожен громадянин отримував якісний державний сервіс.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області

 

Коментарі

keyboard_arrow_up