Головна помилка при купівлі машини - поради експерта

Головна помилка при купівлі машини - поради експерта

Купівля автомобіля може бути стресовою, особливо коли ви ведете переговори з досвідченим "перекупом", озброєним професійними хитрощами. Адже він точно знає, як набити ціну навіть на дуже немолоде авто.

Але будь-яку хитрість можна обійти, якщо не припускатися банальних помилок. У нещодавньому епізоді подкасту Tosh Show комік Деніел Тош взяв інтерв’ю у Марті Вінера, автомобільного брокера на пенсії, який 46 років працював на ринку автомобілів.

Вінер сказав, що з-поміж усіх помилок, яких припускаються покупці машини, одна значно перевершує решту.

"Ви ніколи не повинні говорити, скільки ви готові заплатити", — сказав експерт. За його словами, люди часто приходять до продавця і одразу викладають йому, скільки грошей готові віддати – це неправильно.

Відео дня

Вінер наголосив, що правильна стратегія полягає не в тому, щоб розкрити продавцю свій бюджет, а в тому, щоб витягнути з продавця реальну ціну, за яку він готовий віддати машину.

Експерт також рекомендує спершу вивчити всі доступні на ринку пропозиції, які вам підходять, і вже потім починати переговори про купівлю конкретного авто. Вінер наголосив, що перша "гарна пропозиція", на яку ви натрапили, насправді може бути далеко не найрозумнішим фінансовим рішенням. 

Також фахівець радить не погоджуватися на будь-які додаткові "вигідні" пропозиції, які продавець може додати, аби втримати і не знижувати ціну під час торгу – зимові шини, комплект інструментів, запас мастила. В більшості випадків дешевше буде придбати це окремо на гроші, зекономлені при купівлі самої машини.

Джерело: УНІАН

Коментарі

keyboard_arrow_up