«Автогерої»: головні порушники ПДР у Житомирі за тиждень

«Автогерої»: головні порушники ПДР у Житомирі за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • Великий паркінг – Михайлівська

Фото з улюбленої Михайлівської, ось там дуже багато місця, щоб припаркуватись. Усім відомо, що це головна пішохідна вулиця міста і рух авто по ній дозволений лише для вивантаження товару в кафе/магазини, які там розташовані, і то в певний час доби (зранку).

Відео дня

У коментарях розгорілась справжня дискусія, думки коментаторів розділились.

«Чувак машину фоткает на продажу, фон красивый!» – прокоментував Ігор Козирьов.

«Головне, що "велокопи" поруч. Супровід?» – цікавиться Avid Show.

«Я коли розвозив товар на базари: тачанку у руки і пішов, чому вони так не можуть?» – ділиться досвідом Денис Трояновський.

«Просто не розумію, чому люди стали такі злі», – написав Олег Рудюк.

«А почему нет фоток "лексусов", "инфинити" и "тойот" наших житомирских депутатов, которые там паркуются? Смелые только трудягу обсудить. Человек для вас привез, не себе и не по своему желанию там стал. Не пошёл на кофе, а привез вам, чтобы вы смогли покушать, выпить, помыть руки», – зазначив Kostantyn Syrov.

 «Я могу хотя бы объяснить нахождение авто на Михайловской, это связано с работой. Уверена – водитель заехал по указанию собственного руководства, а не потому, что захотел прокатиться по Михайловской для забавы. Меня больше беспокоят скейтеры, самокаты и прочие развлечения для детей и подростков. Невозможность нормально ходить по пешеходной улице – вот где проблема. Скорей бы уже решили этот вопрос», – пише Наталія Іванова.

 «На площади много кафешек, и если каждый будет заезжать транспортом, да ещё ежедневно, то что будет с площадью и с людьми, которые там прогуливаются. Если нельзя заезжать – значит никому, и эти правила должны касаться всех без исключения: только для пешеходов!» – говорить Раїса Рязанова.

«Я считаю, если никто не погиб и нет пострадавших, то это нормально. Тем более, на фото даже видно копов», – пише Артур Лямець.

«А ты объяснил по-людски, что он не имеет право двигаться в этой зоне?» – запитує Сергій Тургунов.

  • Заповідник для порушників ПДР

Автор знімку Олександр Лотоцький зробив такий підпис: «Припаркувався на пішоходному переході з прицепом на проїжджій частині. Звичайно, штраф йому не загрожує, він на "євроблясі"».

Зліва, якщо придивитись, можна розгледіти знак пішохідного переходу та на дорозі плями від розмітки пішохідного переходу (яку, до слова, на момент публікації статті встигли оновити).

«Бачив, як інспектори з паркування сьогодні на Сінному таких "лосів" на "зебрі" штрафували», – зазначив користувач з ніком Carter Fents.

«Зелений бус не заважає?» – цікавиться Ярослав Шульга.

«Ты эти пару пятен белой краски, хаотично наляпанной, называешь "пешеходный переход"? Ни знака, ни зебры, да с таким успехом я могу сказать, что это площадка для парковки. 

Я вижу только металлическую трубу с куском бляхи, я не могу утверждать, что это переход либо еще что, возможно, также что это какой-либо другой информационный знак», – коментує Міша Парвин.

 «Там так паркуються роками! Поліція їх не чіпає – мабуть, там заповідник!» – написав Volodymyr Gerasymov.

  • Це Мальованка, дєтка

Самі місцеві жителі мікрорайону Мальованка кажуть, що тут закони не писані.

 «Это местным пока не мешал! А там видно будет. На Малеванке даже велосипедисты хлебовозки забивают, чтобы не мешали за догонкой на обувную ехать!» – написав користувач з ніком Иззя Кацман.

«Ну це дійсно перебір», – говорить Анна Морозович.

«Камінчиком обережненько стукнути по склу», – пише Микола Палійчук.

  • Майстри паркування

Бачимо на фото, як два авто майстерно перегородили проїзд/прохід, просто припаркувавшись. Коментатори все списують на іноземне походження авто.

«Так это же бляха. Этим все сказано», – коментує Ronny Sypradin.

«Один "мерс", другий "рено". Кумедно», – пише Віктор Іванович.

«На бляхах как хотят, так и ездят, им пофиг на других!» – зазначив Залевский Сергей.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі (1)
  • Олексій Герщук

    Нічого не зміниться поки не почнуть конфісковувати т/з

keyboard_arrow_up