Які закони повинна прийняти нова Верховна Рада?

Які закони повинна прийняти нова Верховна Рада?
Думка житомирян.

Михайло, пенсіонер:

У першу чергу, треба прийняти ті закони, які б задовольняли потреби людей. Раді необхідно якось уплинути на добробут народу, наприклад, соцвиплатами зайнятися, бо часто людям банально не вистачає тих пільг, що вони мають. Багатодітним сім’ям їх, зазвичай, просто не видно. Це питання треба вирішувати комплексно, з урахуванням тих ресурсів, що має держава. Із тим, як жахливо зростають ціни, самого збільшення виплат буде замало. Не менш важливо було би зменшити розрив між мінімальною та максимальною заробітною платнею. Також не варто забувати й про проблеми наших героїв із зони АТО: їм потрібно офіційно надавати статус учасників бойових дій, і платити їм повинні чесно – у залежності від того, скільки разів той чи інший боєць був у зоні АТО. Їх повинна забезпечувати держава, а виходить так, що вони виживають завдяки волонтерам.

Відео дня

Олександр, юрист:

Для початку треба прибрати депутатську недоторканість, а вже потім необхідно зайнятися пенсійною реформою. Звісно, у європейських країнах пенсії набагато вищі, але й зарплатні теж! На законодавчому рівні повинен бути закріплений статус бійців у зоні АТО, бо часто, повертаючись із війни, хлопці не відчувають від влади ні краплі подяки. Знаю випадки, коли бійці довго не могли розібратися з документами для отримання пільг – це не припустимо.

Мар’яна, студентка:

Я вважаю, що нова Верховна Рада повинна надати більше робочих місць для молоді. Є багато питань із приводу соцвиплат: ті, хто їх отримує, часто відчуває на собі всю підлість бюрократичної машини. Треба Раді більше уваги приділяти нашим бійцям, які воюють на сході країни. Мало того, що вони майже не мають забезпечення від влади, так ще й народ вимушений утримувати їх за свої кошти, інакше наші військові довго не протрималися б. Кошти, які влада виділяє на військове обладнання, просто не доходить до бійців.

Євген, пенсіонер:

Зараз вкрай важливо приймати закони, які б наблизили нас до Європи. Потрібно, щоб реформи виконувалися на совість. Недоторканість уже давно пора зняти, та й узагалі, пора владі більше уваги звертати на свій народ. Не можна просто так залишати питання з так званими «ДНР» та «ЛНР» – цей конфлікт має закінчитися. На мій погляд, його мають вирішити дипломатичним шляхом, бо військовий себе не виправдав: поки що маємо тільки жахливу кількість жертв серед наших військових. Але при цьому держава ні за яких обставин не повинна вставати на коліна перед Кремлем. Усе це цілком можливо, тільки влада повинна думати головою.

Леонід, сільський голова:

Має змінитися судова система: люди, яких беруть на посаду судді, повинні проходити більш ретельний відбір за критеріями професійності та порядності. Рада повинна збільшити пільги багатодітним сім’ям, але часто так буває, що дітей заводять тільки заради цих пільг, і тому це питання має контролюватися. Для цього більше повинні працювати служби зі справ дітей. Але, на жаль, через невелике фінансування, мало таких можливостей. Тим не менш, робота є робота, і вона повинна якісно функціонувати. Я вважаю, після того, як ми вибрали цю Верховну Раду, вона не має права бути такою, як попередня. Тепер, коли там є журналісти й комбати (фактично, люди з народу), ця Рада має шанс не припускати тих же помилок, що їх попередники.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up