Як швидко і недорого доїхати з Києва до Варшави (Новини компаній)

Як швидко і недорого доїхати з Києва до Варшави (Новини компаній)

Поїздки до Європи стають дедалі доступнішими. Найчастіше українці серед усіх міжнародних напрямків обирають Польщу. 

На цю мить попитом користуються пасажирські перевезення Київ – Варшава, що дозволяє всім охочим підібрати найбільш зручний вид транспорту. При цьому відкритим залишається питання, як швидше та вигідніше дістатись до пункту призначення, оскільки саме ці фактори вважаються ключовими у виборі.

Серед найбільш вдало налагоджених транспортних сполучень із Варшавою виділяють три основні варіанти: поїзд, автобус та літак. Кожен із засобів пересування має свої особливості та переваги, що потрібно враховувати перед покупкою квитка. Розглянемо кожен із варіантів більш детально.

 

Відео дня

Київ-Варшава автобусом

Популярний варіант мандрівки до Польщі, що зумовлено низкою факторів. Насамперед ціна на квитки є найбільш доступною в порівнянні з іншими типами транспорту. Вартість поїздки може становити лише 25-35 євро, що дозволяє відвідати Європу кожному бажаючому.

При цьому час у дорозі становить лише 13 годин. Звичайно ж, якщо передбачено заїзд до Львова чи інших міст, то час подорожі може збільшитись до 18 години. Ще однією ключовою перевагою є частотність поїздок – автобуси курсують щодня від різних компаній та в обох напрямках. За рахунок цього виїхати не складе особливих труднощів, навіть не завжди потрібно попереднє бронювання квитків. Більше інформації про вартість та графік руху автобусів до країн Європи можна дізнатися на сторінці https://transtempo.ua/ru/route/kyiv-prague.

Щоб заощадити на купівлі квитків, краще користуватись перевіреними сервісами. Це дозволяє наочно переглянути маршрут, ціни, час та дату відправлення.

Літаком

Звісно ж, авіатранспорт є найшвидшим варіантом подорожі незалежно від напрямку, маршрут Київ-Варшава не виняток. Але такий спосіб має один суттєвий недолік – вартість квитків. У середньому авіапереліт обійдеться в 3-5 разів дорожче, ніж поїздка прямим автобусом. При цьому загальний час у дорозі становить близько 1,5 години, що в 10 разів швидше за колісний транспорт.

Авіасполучення між столицями Польщі та України здійснюють державні компанії LOT та МАУ, що дозволяє підібрати квитки у широкому ціновому діапазоні. В більшості випадків багаж не включений у вартість квитка, на що важливо звернути увагу.

На практиці переліт в один бік коштуватиме 100-150 євро. При покупці квитків в обидві сторони з'являється можливо непогано заощадити. Також можна знайти лоукости від бюджетних авіакомпаній, що зменшить вартість перельоту.

Поїзд Київ-Варшава

Поїзд – доступний тип транспорту для мандрівки, який за вартістю практично ідентичний або трохи дорожчий за поїздку на автобусі. Ціна квитка становить близько 30 євро, але бронювати їх потрібно заздалегідь. Відповідно, якщо поїздка до Польщі спонтанна, то шанс купити квиток день у день практично нульовий. Замовлення потрібно виконати хоча б за тиждень.

Подорож поїздом займає близько 18 годин, але може відрізнятися залежно від обраного маршруту. Головною перевагою такої поїздки є комфорт, оскільки пасажир має можливість прогулятися вагоном або відпочити на полиці.

Популярним є рішення комбінації декількох видів транспорту. Багато туристів з метою економії беруть квиток на поїзд Київ-Львів, де потім пересідають на автобус до Варшави. У такий спосіб можна заощадити не лише гроші, а й час за умови правильного розрахунку маршруту.

На цей час саме автобус є найбільш зручним, доступним та універсальним варіантом подорожі з Києва до Варшави. Для підтвердження можна навести статистику, яка засвідчує, що близько 67% українців обирають саме автомобільне сполучення.

keyboard_arrow_up