Як оцінюється вартість монет (Новини компаній)

Як оцінюється вартість монет (Новини компаній)

Предметом колекціонування може стати будь-яка річ. Одні збирають пивні банки, інші надають перевагу коміксам, треті – вибирають статуетки з порцеляни.

У цьому хобі найпоширенішим напрямом за правом вважається нумізматика чи колекціонування монет. У тому немає нічого дивного, адже через особливості виробництва монетки можуть зберігатися у відмінному стані десятки, а то й сотні років. Наприклад, ви можете знайти римські монети на monitex.com.ua, які знаходяться у відмінному стані. Однак важливим моментом для нумізмата-початківця є не тільки визначення стану, а й оцінювання вартості монет. Розберімо цей момент докладніше.

Основні критерії оцінювання монет

Заведено виділяти три основні чинники, від яких залежить ціна конкретної монетки:

Також велике значення має час випуску та приналежність монети. Ті ж римські гроші сьогодні коштують десятки тисяч і є предметом полювання на них безлічі нумізматів у всьому світі.

Де можна вигідно купити чи продати монету?

Якщо ви захотіли придбати ту ж монету Стародавнього Риму або у вас є екземпляр, який ви хочете продати, є не так багато місць для здійснення угоди:

Барахолки та приватні колекціонери – це різні назви одного поняття. Тут є максимум ризику та мінімум вигоди. Інтернет-аукціони змушують чекати по кілька місяців і не завжди виправдовують очікування. Оптимальним варіантом виглядає купівля/продаж монеток у профільних компаніях, таких як Monitex. Тут ви зможете не тільки зробити угоду, але також оцінити один або кілька екземплярів та знайти безліч предметів колекціонування інших напрямів.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up