Типи та призначення листозгинальних верстатів (Новини компаній)

Типи та призначення листозгинальних верстатів (Новини компаній)

Листогиби – це різновид пресових установок, що мають велику затребуваність на металообробних підприємствах. За допомогою таких апаратів здійснюється обробка листових заготовок методом холодної деформації. Під грамотним керуванням оператора можна отримати якісні вироби з точною геометрією.

Існує досить широка різноманітність листогибів, починаючи від ручних пресів закінчуватися сучасними установками з ЧПУ, які представлені на цій сторінці - https://abplanalp.ua/ru/listoobrabatyvayushie-stanki-listogiby-chpu/. Щоб зробити правильний вибір, варто детальніше ознайомитися з характеристиками та класифікацією таких установок.

Особливості листозгинальних верстатів

Сучасна металообробка використовує широку номенклатуру обладнання, що дозволяє виконувати широку сферу завдань. На практиці для створення повноцінного цеху з виробництва продукції з листової сталі, достатньо листогиба та лазерного верстата, моделі якого показані на цій сторінці - https://abplanalp.ua/ru/listoobrabatyvayushie-lazernye-stanki-chpu/.

Що стосується листогибів, то примітивні ручні моделі дозволяють працювати з листами товщиною до 1 мм та виробляти відливи, козирки і т.д. Для роботи з заготовками товщиною від 4 мм використовують установки з електричним або гідравлічним приводом та ЧПУ. Крім типу приводу вони відрізняються за розмірами, потужністю та функціоналом. На цю мить листогиби застосовують для різання та згинання різних листових металів: сталь, мідь, оцинкування, алюміній. При цьому вони мають широку сферу застосування:

  • елементи вентиляційних та покрівельних систем, огорожі, кожухи верстатів, шафи, лотки, піддони тощо;
  • виготовлення металевих корпусів для обладнання та побутової техніки.
  • виробництво рекламної продукції: щитів, банерів, білбордів;
  • створення обшивки або запасних частин для кораблів, поїздів, автомобілів, літаків та іншої техніки;
  • листогиби актуальні у виробництві меблів, оскільки дозволяють отримати короби, конуси, циліндри;
  • для будівництва створюють профнастил, карнизи, жолоби, карнизи, відкоси тощо.

І це далеко не повний перелік продукції, яку можна отримати методом холодної деформації листових заготовок.

Основні типи листогибів з управлінням

За цим критерієм виділяють три основні типи установок:

  1. З пультом керування. Використовуються у поштучному чи дрібносерійному виробництві, процес якого повністю контролюється оператором. Кожна процедура виконується під час введення певних команд через пульт. Наявність цифрової індикації відображає розташування траверси, заднього упору, кількість різів та інші параметри. Усі налаштування виконуються вручну.
  2. З контролером. Більш просунута модифікація, яка має високу потужність особливістю управління є введення команд через контролер. Таким чином, з'являється можливість програмування на кілька операцій вперед. У такому форматі можна виконувати обробку в напівавтоматичному варіанті.
  3. З ЧПУ. Наявність числового програмного управління робить обладнання універсальнішим, автономнішим і суттєво розширює функціональні можливості. Такі установки для обробки листового металу мають високу точність і продуктивність, що дуже актуально для масового випуску продукції. Процес програмування та налаштувань виконується за допомогою дисплея та кодових команд. Також можна завантажити вже створені на комп'ютері програми.

Остання категорія листообробних верстатів є переважаючою, оскільки такі установки здатні автоматично виконувати складні операції з високою швидкістю та точністю. При цьому завдання оператора встановити заготівлю, запустити програму та отримати готовий виріб.

keyboard_arrow_up