Фестиваль вуличної їжі у Житомирі дивував людей вегетаріанськими стравами та димними пуншами. Фото

У четвертий день фестивалю, що проходить у кінотеатрі "Жовтень", житомирян частували вегетаріанською їжею і не тільки. Шоколадні смаколики «Львівської майстерні шоколаду», містичні паруючі білим зимовим димом пунші, це та ще багато цікавого очікувало відвідувачів заходу.

«Ідея прогадувати вегетаріанство відвідувала мої думки уже давно. Можливість долучитися до дня їжі відразу сподобалася. Розголошували інформацію в інтернеті та пропонували людям долучатися. Як не дивно дуже багато людей відгукнулося. У процесі спілкування ми обрали найкращі та найцікавіші пропозиції. Обрали чотирьох людей, що представляли кулінарні роботи присвячені вегетаріанській тематиці і чотирьох, що представляли більш традиційну кухню», - говорить  співорганізатор  проекту «АрТерапія» Анна Ігнатова

Хоча фестиваль благодійний, однак не всі часники мали можливість за власний кошт нагодувати так багато людей, тому були встановлені невисокі ціни на деякі страви, аби повернути затрачені кошти на продукти. В цілому безкоштовних частувань вистачало, за гроші продавалися лише ті страви, інгредієнти до яких доволі дорогі (приміром м'ясо, плавлений сир, розтоплений шоколад і т.д.). Більшість учасників частину отриманих з продажі коштів вкидали до благодійної скринька. Також багато хто просто починав роздаровувати смаколили, хоча спершу збирався продавати.

«Дізналися про фестиваль в інтернеті, нам дуже сподобалася ідея. Спершу ми прийшли к волонтери і просто допомагали в організації, у процесі нам на стільки сподобалося, що вирішили долучитися до акції дня їжі і принести страви, які зможемо приготувати власними силами. Все приготували самі. Спочатку цінова політика у нас була така, як і у магазинах на подібні речі, однак помітивши, що люди мало купують, ми суттєво знизили вартість, адже дуже хотіли зібрати хоч трохи грошей для онкохворих дітей», - розповідають студентки-волонтери медичного університету Ірина та Карина.

Відео дня

Також у рамках фестивалю людей дивували різноманітними пуншами, майстер-класами з виготовлення зелених салатів і просто теплістю атмосфери.

«У друга в контакті побачив пост, про те, що сьогодні тут буде проходити вегетаріанський день і вирішив завітати, адже я давно практикуючий вегетаріанець. Якістю вегетаріанський страв мені дуже подобаються, взагалі дуже радий, що Житомир почав робити кроки у напрямку пропаганди такого здорового способу харчування. На мою думку вегетаріанство – це не тільки спосіб харчування, це те, що додає нам людяності, адже ми перестаємо вживати плоть убитих тварин», - ділиться враженнями гість заходу, вегетаріанець, компаніт-менеджер Олександр.

Усі виручені від фестивалю гроші підуть на придбання приладу для онковідділення. Попереду ще два чудові фестивальні дні, які порадують виступами музичних колективів, поетів і письменників.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up