Житомир ще залишається «безголовим»

Житомир ще залишається «безголовим»
Не пройшло і півроку. Екс-мер Житомира Володимир Дебой «додумався», що його відставка незаконна, тому потрібно відновитися на роботі.

Так, днями стало відомо, що 14 липня у Корольовському суді було відкрите скорочене провадження за позовом Дебоя, суд відбувся 7 серпня.

Трохи передісторії.

Мера Володимира Дебоя зняли на сесії під час революції 25 лютого. Відповідно в. о. мера звернулася до ВРУ з проханням призначити вибори 26 травня.

Відео дня

Далі «хтось» звернувся з позовом до суду щодо легальності зняття Дебоя.

Пан Володимир 19 травня у себе на Фейсбук-сторінці недвозначно натякав про те, що цей позов – справа рук Зубка/Сухомлина для того, щоб не допустити виборів мера:

«Інформую житомирян: ця позовна заява подана без моєї згоди, без врахувань моїх позиції і намірів. Людиною, яка подала позов, став пан Зозуля під керівництвом пана Ясюнецького (авт.: адвокат Зубка/Сухомлина) з дозволу і благословення їх роботодавців… Насправді цей ганебний позов є політичною провокацією і фарсом…»

Володимир Дебой загострював, що він буде змушений звернутися до суду з відповідною позовною вимогою про повернення до виконання посадових обов’язків міського голови.

Мерія 19 червня звернулася до Корольовського суду, і там отримала відповідь, що заяв немає.

Тим не менш, протягом довгого місяця, липня, комітет ВРУ і його голова Давид Жванія не внесли на розгляд питання про оголошення виборів мера.

22 липня житомирський осередок партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка робила все можливе, аби у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про вибори міського голови у Житомирі.

Згодом голова житомирської парторганізації Віктор Ткачук нам розповів, що у комітеті завідувач секретаріату відповіді на його запитання фіксувала наперед: «Ми його не приймемо», – сказала. Я дивуюсь такій обізнаності, адже таке рішення приймають не бюрократи комітету, а народні депутати. Намагаюсь почути причини. Завідувач причини не називає, направляє до підлеглої. Підлегла підтверджує, що комітет не пропустить, але у відповідь на запитання розгублюється і просить дати 20 хвилин часу на «підготовку». Після цього мені озвучується версія: «А раптом екс-мер надумає судитись?» Але при цьому ж підтверджує, що жодної інформації про судові справи у комітеті немає».

І – о чудо! За кілька днів з'явилася інформація, що Володимир Дебой наче подав до суду з вимогою поновити його на посаді.

На думку спадає декілька варіантів:

1) Дебой справді подав до суду, щоб або відновитися на посаді, або за «договорняком» із Зубком/Сухомлином допомагає їм знову не допустити вибори.

2) Дебоя «хтось» знову підставив. Бо і справді, тепер Володимир Михайлович поховав жовтневі вибори мера, на які чекали житомиряни і проти яких так ретельно стояли політичні опоненти Дебоя.

3) Дебой стане знову «мер всія Житомира», а Сухомлин і Ко візьмуть участь у виборах до Верховної ради.

Суд не відбувся 7 серпня, його перенесли на 14 серпня.

Як повідомив депутат «Громадянської позиції» Величко: «…відповідач в особі в.о. керівника юридичного департаменту міської ради не з'явилася до суду, бо, увага, мала взяти участь в адміністративній комісії. Такі комісії в міській раді відбуваються постійно (до речі кворуму цього разу не було), у той час як суд по поновленню на посаді мера – справа виключна».

Якби позов Дебоя був розглянутий 7.08.2014, Верховна Рада встигла б призначити позачергові вибори мера Житомира одночасно з парламентськими.

«Через неявку юриста міськради, засідання суду перенесли на 14 серпня. А ось тут увага! Додаємо  60 днів до 14 серпня і отримуємо найближчу дату 13 жовтня, понеділок. Тепер ми розуміємо, що Верховна Рада вже не має права призначати вибори Житомирського міського голови  одночасно  з парламентськими», - пише депутат Віктор Ткачук.

Якось Революція Гідності відбулася, та здавалося, і Закони запрацюють, і кулуари у період війни зникнуть... А виборів мера у Житомирі все одно не призначають.

А нам, як журналістам, все частіше починають приходити повідомлення: “Скільки вони ще народ будуть дурити. Дограються, що третій майдан знесе все з Радою”.

Ірина Ярмоленко, Юрій Кеню

Коментарі (1)
  • Василий Шевченко

    Я думаю, що усі мешканці Житомира здогадуються, кому вигідна така ситуація в місті. Попри це, хочу зазначити, як би хто не відтягував вибори мера, вони рано чи пізно всеодно відбудуться. І тоді народ скаже своє вагоме слово. І я думаю воно буде не на користь тим політикам, які всіма правдами і неправдами затягують день волевиявлення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up