«Рижук - давай дасвіданья 2»

«Рижук - давай дасвіданья 2»
Житомирське обласне відділення Національного олімпійського комітету вже не один рік очолює зараз вже екс-губернатор Житомирщини Сергій Рижук, а членами виконкому, з поміж інших, є Раїса Гула, Михайло Чигир та Володмир Дебой.

Якщо раніше такий стан речей мало кого хвилював, то зараз олімпійським комітетом зацікавилися навіть, здавалось, далекі від спорту організації. Про бажання "люструвати" керівництво НОКу вже заявила Самооборона Житомира та деякі інші новомодні громадські рухи.

Так під час звіту Світлани Гресь на посаді директора департаменту сім'ї, молоді і спорту Сергій Ткачук із Самооборони Житомира заявив, що громада і департамент мають докласти всіх зусиль, аби змінити керівництво обласного НОКу. Натомість сама Гресь запевняє, що ніяк не може вплинути на НОК, бо це громадська організація. Департамент навіть отримав лист-роз'яснення з цього приводу від всеукраїнського НОКу. Згідно листа, голова обласного відділення НОКу обирається загальними зборами на конференції, яка проводиться раз в чотири роки. Відповідно і голова обирається на такий строк. Для того, щоб зібрати позачергову конференцію, потрібна заява Сергія Рижука.

Відео дня

Виявилося, що дане питання вже піднімалося на обласній координаційній раді по спорту і було запропоновано звернутися до Рижука з проханням написати заяву про відставку з поста голови обласного відділення НОКу за власним бажанням.

- На координаційній раді було дві пропозиції — запросити Рижука на наступну координаційну раду, або звернутися з листом до губернатора Сергія Машковського, щоб він розглянув це питання. Ніяких пропозицій їхати до нього і щось вимагати — не було. Нехай він сам скаже громаді — хоче він й надалі керувати чи добровільно йде, - розповіла присутнім Ірина Коцюба, секретар координаційної ради по спорту.

Збирався з цього приводу і виконком обласного НОКу. Про це розповів член громадської ради при ОДА Микола Скимінський:

- Виконком обласного НОКу вже збирався і якісь там рішення приймалися. Але зняти Рижука вони не можуть - це не в їх компетенції. Члени виконкому зверталися до всеукраїнського оргкомітету. За неофіційною інформацією це питання на всеукраїнському рівні чомусь блокується. Тому була така ідея - звернутися до Рижука з тим, щоб він добровільно написав заяву. Представники обласного НОКу мали з ним це питання обговорити. Всі ми розуміємо, що з етичних міркувань ця людина не може керувати відділенням НОКу.

Сергій Ткачук запропонував написати листа за підписом всіх представників федерацій, які входять в олімпійський комітет. Або взагалі зібрати спортивну громаду і поїхати до Рижук, аби поспілкуватися з ним і остаточно роз'яснити ситуацію. Але остаточного рішення про подальші на зустрічі з Гресь так і не було прийнято. В будь-якому випадку ми слідкуватимемо за перебігом подій

За матеріалами Спортивний Житомир

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up