Корупціонерам не вдалось натиснути на Житомирську обласну раду: заборону на використання «ЕРИ» скасовано (точка зору)

Корупціонерам не вдалось натиснути на Житомирську обласну раду: заборону на використання «ЕРИ» скасовано (точка зору)
Заборону на використання вибухівки «ЕРА» скасовано
15 жовтня 2015 року відбулось засідання 34 сесії Житомирської обласної ради, за результатами якого стежили більшість підприємств гірничодобувної галузі регіону.

Причиною цього було те, що деякі недобросовісні виробники емульсійних вибухових речовин, які є прямими конкурентами виробника емульсійної вибухівки «ЕРА», Державного підприємства «НВО «Павлоградський хімічний завод», у неправомірний та неконкурентний спосіб пролобіювали через Житомирську обласну раду прийняття у вересні цього року рішення № 1636 «Про звернення депутатів обласної ради до міських, селищних та сільських рад області щодо заборони використання вибухівки марки «Ера». Таке рішення було прийняте радою, у т.ч. внаслідок введення в оману більшості депутатів обласної ради. Цим рішенням недобросовісні конкуренти намагалися встановити монополію на постачання гірничодобувним підприємствам Житомирської області вибухівки, шляхом обмеження присутності на регіональному ринку Державного підприємства «НВО «Павлоградський хімічний завод», що виробляє високоякісну та дешеву вибухівку.

Попри шалений тиск з боку заангажованих депутатів та чиновників, 15 жовтня 2015 року Житомирською обласною радою все ж таки було скасовано скандальне рішення щодо заборони використання емульсійної вибухівки «ЕРА» в Житомирській області.

Так, після доповідей депутатів, які займались вивченням цього питання, та емоційного і бурхливого обговорення, відбулось голосування,  на якому за скасування заборони на використання вибухівки «ЕРА» віддали голоси майже всі присутні депутати. Сумлінний підхід до вирішення даного питання, деталізоване вивчення усіх документів та експертних висновків дало змогу прийняти об’єктивне рішення. Це стало можливим, завдяки відповідальному ставленню до виконання своїх обов’язків окремих працівників Житомирської облдержадміністрації та депутатів Житомирської обласної ради, про яких варто згадати окремо.

Так, професіоналізм та державницький підхід т.в.о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Крисюка Романа Анатолійовича та начальника відділу природних ресурсів Білого Ігоря Володимировича у дослідженні даної проблеми допомогли об’єктивно розібратися депутатам Житомирської обласної ради у спірному питанні.

Також хотілося б відмітити досконале вивчення питання та принциповість при обговоренні резонансного питання окремих депутатів Житомирської обласної ради: Дейсана Миколи Миколайовича (Фракція «Народна Партія»), Нехворовського Олександра Миколайовича (Фракція «Всеукраїнська Чорнобильська Народна Партія «За добробут та соціальний захист народу»), Нагорняка Володимира Васильовича (позафракційний), Сухораба Василя Петровича (Фракція «Народна Партія»), Куницького Василя Івановича (позафракційний), Мінаєва Артура Євгенійовича (Фракція «Батьківщина»), Тарасюка Юрія Івановича (Фракція «Батьківщина»). Саме після їхніх доповідей було прийнято рішення, завдяки якому поновлено права як виробника вибухівки марки «Ера», так і більшості щебеневих заводів Житомирської області.

У результаті голова Житомирської обласної ради Віталій Француз зазначив, що не бажає ставати інструментом для окремих представників бізнесу, з метою втілення їх власних комерційних інтересів. Тим паче, детальний розгляд заяв та документів виявив відсутність жодних офіційних підстав забороняти використовувати вибухівку марки «ЕРА» на гранітних родовищах.

Радує те, що у вирішенні питання об’єдналися та знайшли порозуміння депутати різних фракцій та позафракційні депутати.

Ефективна робота народних обранців та прийняття справедливого рішення дає шанс на побудову прозорої економічної системи в Україні, в якій не буде місця неринковій конкуренції та корупції.

#Житомир Облрада, вибухівка ЕРА, емульсійна вибухівка, ера,  Павлоградський хімічний завод, Крисюк Роман Анатолійович, Білий Ігор Володимирович, Дейсан Микола Миколайович, Нагорняк Володимир Васильович, Сухораб Василь Петрович, Куницький Василь Іванович, Мінаєв Артур Євгенійович, Тарасюк Юрій Іванович, Віталій Француз

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up