14 серпня відбулося засідання суду щодо поновлення Дебоя на посаді мера

14 серпня відбулося засідання суду щодо поновлення Дебоя на посаді мера
У четвер, 14-го серпня, у Корольовському районному суді міста Житомира відбулось судове засідання за позовом екс-мера Володимира Дебоя щодо відміни рішення міськради про його відставку.

Представник позивача подала до суду клопотання про долучення до матеріалів справи диску із записом засідання сесії міської ради, під час якого було прийнято рішення про відставку мера. До матеріалів судової справи були долучені копії подяк, грамот, відзнак і нагород, а також роздруківки з інтернет-видань та стенограми, які, на думку представників позивача, характеризують Володимира Дебоя з позитивного боку. Крім того, представник позивача попросив суд викликати у якості свідків трьох осіб, які були присутні 25 лютого на засіданні сесії та можуть надати об’єктивні свідчення, серед них - депутат Житомирської міської ради від КПУ Зінаїда Стрякіна.

Представник відповідача по справі, заступник начальника юрдепартаменту Житомирської міської ради звернулася до суду з проханням залучити до участі у справі у якості третьої особи Олега Горая, який був розробником проекту рішення про дострокове припинення повноважень мера Житомира Володимира Дебоя. Однак суд не задовольнив це клопотання, оскільки це «жодним чином не може вплинути на права, свободи, інтереси та обов’язки депутата Горая».

Також під час судового засідання йшла мова про те, що Володимир Дебой мав би звернутися до суду значно раніше, адже був проінформований про своє звільнення ще у лютому 2014 року, однак подав позовну заяву лише у липні.

Відео дня

«Позивач не міг звернутися до суду через складну політичну ситуацію, яка склалася у країні та безпосередньо у Житомирі. Зазначені обставини загальновідомі, що не потребує додаткових доказів. Але разом з тим вбачається доцільним звернути увагу суду на події, які мали місце в Житомирі протягом лютого-червня, та про які було оприлюднено інформацію на місцевих сайтах», - зазначив представник позивача та перерахував назви новин про погрози заступнику губернатора, головному лікарю обллікарні, про пікети під облдержадміністрацією та прокуратурою, про протести на лікеро-горілчаному заводі, про заручників з Правого сектора, про перекриття матерями військових траси Київ-Чоп. Усі ці події у Житомирі, на думку представника Володимира Дебоя, стали причиною того, що він не зміг подати позовну заяву у встановлені законодавством терміни.

Наступне засідання по справі Володимира Дебоя про відміну рішення міської ради щодо дострокового припинення виконання ним обов’язків мера Житомира відбудеться 24 вересня о 15.00.

Як повідомлялося раніше, 7 серпня судове засідання по справі стосовно звільнення Володимира Дебоя з посади мера Житомира не відбулося у зв’язку з відсутністю представника відповідача.

За матеріалами Житомир.info.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up