У Житомирі відзначають 110 річницю з дня народження Сергія Корольова

У Житомирі відзначають 110 річницю з дня народження Сергія Корольова

Сьогодні, 12 січня, виповнюється 110 років з дня народження засновника практичної космонавтики уроженця Житомира Сергія Корольова.

Вшанування нашого видатного земляка розпочалося з покладання квітів до його пам'ятника на центральній площі Житомира і до погруддя, встановленого біля музею. Також площею пройшла урочистою ходою почесна рота солдат Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова з оркестром.

«Сьогодні до міста приїхало багато гостей. Це - депутати Верховної Ради, південне конструкторське бюро з міста Дніпра. Литовські друзі теж завітали вшанувати пам’ять цієї визначної людини. Також мала приїхати донька Сергія Павловича, але на жаль за станом здоров’я не змогла», - зазначив голова Житомирської облради Володимир Ширма.

Окрім цього, у приміщенні меморіального будинку-музею академіка С.П.Корольова відбулось урочисте засідання з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком, українським ракетобудівником, генеральним директором Національного космічного агентства України Юрієм Алексєєвим, литовською делегацією – представниками музею Етнокосмології м. Молетай. Присутні обмінялися спогадами та думками про великого генія космонавтики.

Відео дня

«Сергій Павлович відноситься до тих людей, які творили історію, творили цивілізацію, і саме тому ми повинні його вшанувати. Мабуть така подія в державному масштабі має більш яскраво відзначатися. Але те, що ми приїхали сюди - це правильно. Тут він народився. Звідси почалося його життя», - поділився Леонід Каденюк.

За давньою традицією музей відзначив цю дату днем відкритих дверей і низкою заходів. У цей день в музеї другий рік поспіль показують фільм режисера-аматора Володимира Фриза «Крок до мрії», присвячений С. П. Корольову. Також житомирянам та гостям міста показали нові надходження у музейні фонди і надали можливість оглянути космічну експозицію музею ім. С.П. Корольова.

Довідково: Сергій Павлович Корольов народився 12 січня 1907 року в Житомирі. Наш земляк став найвидатнішим фахівцем в галузі космічного ракетобудування та кораблебудування. Саме під його керівництвом було створено численні балістичні та геофізичні ракети, ракети-носії та пілотовані космічні кораблі «Восток» та «Восход», на яких уперше в історії людина освоїла космос. Окрім цього, конструктор координував запуск штучних супутників Землі й Сонця, польоти міжпланетних автоматичних станцій до Місяця, Венери і Марса, а також розробив низку серій штучних супутників Землі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА Від читача 14:20 Маленьким житомирчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут…
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up