У Житомирі підписали Меморандум про співпрацю в рамках проекту «City Progress Index»

У Житомирі підписали Меморандум про співпрацю в рамках проекту «City Progress Index»

Міський голова Сергій Сухомлин підписав Меморандум про співпрацю щодо вимірювання динаміки розвитку міста в рамках проекту City Progress Index між Житомиром та агенцією «Спільні Зусилля».

Даний документ засвідчує, що місто Житомир долучається до запровадження «Сity Progress Index  - комплексного рейтингового моніторингу зміни рівня якості життя у містах, їхньої інвестиційної привабливості та інституційної спроможності муніципалітетів. Нині Житомир є 11 містом, де буде проведено об’єктивну зовнішню оцінку динаміки розвитку міст.

«Сity Progress Index – це індекс динаміки розвитку міст, який оцінює три компоненти: якість життя у місті, інвестиційну привабливість, а також  інституційну спроможність органів місцевого самоврядування. Індекс є динамічним, його специфіка в тому, що він має за одиницею не якесь уявне місто, а конкретне місто у попередньому стані. Тобто ми будемо вимірювати дельту зміни «Житомир – вчора» та «Житомир – сьогодні»», - проінформував голова правління агенції «Спільні Зусилля» Руслан Рохов.

Основною метою Сity Progress Index є спрощення процесу оцінювання потенціалу та динаміки розвитку міст їх мешканцями, інвесторами, кредиторами та державою.

Відео дня

Таким чином, наше місто увійде у 20 «пілотних міст», де буде проведено об’єктивну зовнішню оцінку динаміки розвитку міст.

«Для Житомира підписання Меморандуму – це так званий виклик. Адже Сity Progress Index – це інструмент оцінки нашої роботи, роботи депутатського корпусу у порівнянні з іншими містами. Є надія, що при цій системі оцінки ми зможемо скласти об’єктивне бачення про розвиток міст України», - підсумував міський голова Сергій Сухомлин.

Результатом впровадження системи має стати: проведення комплексної рейтингової оцінки динаміки розвитку міст; формування у керівників міст та суспільства об’єктивної оцінки стану розвитку міст та їх перспектив; розвиток довіри та партнерства між місцевою владою та стейкхолдерами, а також залучення нових мешканців, технологій та інвестицій в міста; стимулювання обміном кращими практиками між містами.

За задумом ініціаторів, результати моніторингу «City Progress Index» будуть представлятися щорічно на Міжнародному конгресі мерів. А «переможці» – міста, які займатимуть перші позиції у рейтингу, тобто демонструватимуть найбільшу динаміку розвитку, – отримуватимуть гранти з спеціально створеного Фонду підтримки місцевого розвитку.

Довідково: Уперше концепція «City Progress Index» була представлена Агенцією «Спільні зусилля» на Міжнародному конгресі мерів. Ініціативу запустити такий проект підтримали такі компанії, як PwC, GfK, Deloitte та Baker Tilly, Київська школа економіки, VoxUkraine та Центр економічної стратегії.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up