На Житомирщині триває місячник добровільного роззброєння

На Житомирщині триває місячник добровільного роззброєння

Упродовж квітня в області тривають профілактичні заходи поліції, спрямовані на припинення незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Задля убезпечення жителів області від незаконного застосування чи використання зброї та небезпечних речовин, а також трагічних випадків, пов’язаних із їх використанням, упродовж квітня триває місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів, боєприпасів, вибухових матеріалів та засобів ініціювання.

Слід зазначити, що будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої несуть у собі небезпеку та потребують навичок поводження з ними. І якщо мисливською зброєю дозволено володіти та використовувати в установленому законом порядку, то зберігання усього іншого – кримінально каране діяння. Зберігаючи ці заборонені предмети, люди автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей. Законодавством за незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та спецзасобів передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

За десять днів місячника добровільного роззброєння жителі Житомирщини здали понад 80 одиниць зброї та спецзасобів.

Відео дня

Серед зданих до поліцейських підрозділів небезпечних предметів – ручні гранати Ф-1, нарізна і гладкоствольна зброя і набої до неї. Про проміжні результати проведення у регіоні місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирщини Артем Лисогор.

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, розпочався з 1 квітня. Для громадян, які мають у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це гарна нагода позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе або офіційно в законному порядку облікувати.

«Нині з початку проведення місячника до підрозділів поліції здано понад 80 одиниць мисливської зброї та спецзасобів, 20 шт мін і снарядів часів Другої світової війни також 160 штук боєприпасів до різних видів зброї», - розповів Артем Лисогор.

До прикладу, житель с. Стовпів Чуднівського району виорав на городі свого домогосподарства гранату. Зважаючи на потенційну небезпеку, пенсіонер повідомив правоохоронців.

Ще низку небезпечних знахідок було знешкоджено фахівцями вибухотехнічної служби ГУНП у Новоград-Волинському районі. 11 квітня дві ручні гранати із підривачами на узбіччі траси Київ – Чоп виявили працівники автодору і зателефонували до поліції.

Поліцейські закликають громадян серйозно ставитися до питань власної безпеки, що напряму може залежати від наявності у них зброї, боєприпасів і вибухівки. Окрім того, за чинним кримінальним законодавством за незаконне поводження з названими предметами можна потрапити за ґрати на строк від 3 до 7 років. Втім, уникнути кримінальної відповідальності громадяни можуть упродовж місячника добровільного роззброєння, принісши до органів внутрішніх справ незареєстровані небезпечні предмети.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up