На свято останнього дзвоника у Житомирі завітала дружина Президента Марина Порошенко (ФОТО)

На свято останнього дзвоника у Житомирі завітала дружина Президента Марина Порошенко (ФОТО)

Останній навчальний день в житомирській школі № 28 імені гетьмана Івана Виговського пройшов з пафосом. На останній дзвоник сюди приїхала перша леді України.

Вибір навчального закладу дружиною Президента України був не випадковим. Саме ця школа бере участь у пілотному проекті Благодійного Фонду Порошенка щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні.

«Цього тижня Благодійний Фонд Порошенка ініціював, а Верховна Рада України прийняла закон про інклюзивну освіту. Відтепер кожен загальноосвітній заклад буде працювати за принципом «школа для всіх», де в інклюзивному середовищі зможуть навчатися діти з особливими освітніми проблемами», - розповіла Марина Порошенко.

Вона підкреслила, що прийняття закону – це надзвичайно важливий крок для виховання нового покоління українців. Марина Порошенко сподівається, що сьогоднішня молодь сприйматиме людину, в першу чергу, за її здібності.

Відео дня

Дружина Президента України щиро побажала цьогорічним випускикам завжди досягати поставленої мети. Також подякувала педагогам та батькам за те, що виховали дітей грамотними, людяними та справжніми патріотами України.

Під час зходу директор школи № 28 Яніна Глінчевська закликала усіх школярів не забувати про тих молодих людей, які віддали життя за нашу країну.

«Ми пишаємося випускниками нашої школи. І назавжди в нашій пам’яті залишиться Артур Пушанко, який загинув, захищаючи майбутнє самостійної України в зоні антитерористичної операції», - додала директор.

У ході візиту в навчальний заклад перша леді оглянула приміщення шкільної бібліотеки, яку до початку нового навчального року буде переобладнано в сучасну медіатеку.

Загалом на Житомирщині 138 шкіл з інклюзивною освітою. Близько 40 шкіл приєднається з 1 вересня.

Довідка: 7 квітня Житомирська область стала учасником пілотного проекту Благодійного Фонда Порошенка з розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні. Медіатека – це інтерактивний простір, де окрім книжок, є комп’ютери та сучасна оргтехніка, а також зони відпочинку для дітей.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Mila Malinina

    А праздник всё-таки удался))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up