У Житомирі пройде всеукраїнська культурно-мистецький фестиваль «Пісенний спас», присвячений пам’яті Володимира Шинкарука

У Житомирі пройде всеукраїнська культурно-мистецький фестиваль «Пісенний спас», присвячений пам’яті Володимира Шинкарука
У середу, 30 липня, в приміщенні Житомирської ОДА, пройшла прес-конференція з приводу організації фестивалю, присвяченого пам’яті видатного житомирського поета, письменника і педагога Володимира Шинкарука. Оргкомітет фестивалю очолила донька Володимира Шинкарука – заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

Житомирщина дала Україні цілу плеяду митців, які своєю пісенною творчістю прославляли і продовжують прославляти рідний край та державу в цілому. Особливе місце у цьому ряді посідає ім’я Володимира Шинкарука. Людина широкої душі та величезного таланту. Педагог, поет, письменник, автор і виконавець власних пісень. Він стояв біля витоків фестивалю «Студентські струни», багато років віддавав Житомирському державному університету імені Івана Франка, без нього неможливо уявити Українську лігу КВН. І скрізь він був стриманим і скромним, проявляючи найкращі якості своїх колег, а сам при цьому найголовнішим здобутком називав свою родину.

– Він дуже любив своє життя і цінував людей, з якими його зводила доля. На жаль, важка хвороба забрала його від нас, - ділиться наболілим донька Володимира Федоровича, Ірина Шинкарук. – Передчуваючи це, на своє 60-ліття, на свій останній День народження, 19 серпня 2014 року, він зібрав усіх друзів у Житомирському музично-драматичному театрі, запросивши на творчий вечір «Дідове літо». А 14 січня 2015 цей же театр не зміг вмістити усіх бажаючих потрапити на вечір пам’яті Володимира  Шинкарука. Тоді участь у творчих вечорах взяли як відомі житомиряни, так і зірки української естради, які люблять і шанують талант Володимира Шинкарука, – зазначила Ірина Шинкарук.

Рідні, друзі, колеги та шанувальники творчості Володимира Федоровича вирішили підтримати традицію спілкування поколінь митців і започаткувати в Житомирі 19 серпня щорічний фестиваль імені Володимира Шинкарука із символічною назвою «Пісенний спас».

Відео дня

«Відкриття цьогорічного фестивалю відбудеться в реконструйованому літньому театрі міського парку культури та відпочинку Житомира – тепер це критий естрадний майданчик європейського рівня на 1800 посадкових місць. Захід має аполітичний характер. Список волонтерів, які бажають долучитися одо заходу продовжує формуватися. Будемо раді співпраці з будь-якими  громадськими діячами або організаціями, як мають цікаві ідеї та бажання допомогти. Звісно зараз не найкращий час для фестивалів у країні, однак Володимир Федорович все своє життя вміло об’єднував суспільство і друзів, тому маємо надію цим фестивалем додатково об’єднати суспільство, адже єдність нам зараз потрібна як ніколи», - розповів заступник голови облдержадміністрація Ярослав Лагута.

Присутня на прес-конференції організатор благочинного мистецького фестивалю «Артерапія», що днями завершився у кінотеатрі жовтень, Юля Кручак запропонувала Ірині Шинкарук посильну волонтерську допомогу своєї організації.

«Володимир Федорович дуже близька нам по духу людина, серед наших волонтерів є студенти ЖДУ імені Івана Франка, що добре пам’ятають його світлу постать. Тому щойно ми дізналися про те, що готується фестиваль на честь його пам’яті, відразу ж вирішили долучитися і посильно допомогти в організації, тим паче у нас уже є позитивний досвід у проведенні таких заходів. На сьогодні волонтерський склад благодійно-мистецького фонду. організації АрТерапя складає 15 чоловік. Це перевірені часом і справами молоді люди, переважно студенти, які себе гарно зарекомендували протягом останнього року», – говорить очільниця благодійно-мистецького фонду «АрТерапія» Юля Кручак.

У фестивалі зголосися взяти участь:

Народні артисти України: Ніна Матвієнко, Тарас Петриненко, Валентина Степова, Мар’ян Гаденко, Анатолій Гнатюк, ВІА Кобза, Юрій Градовський та ансамбль «Древляни», Тріо «Болеро» та Віктор Губанов.

Заслужені артисти України: Анатолій Говородло, Володимир Талашко, Анжеліка Рудницька, Тетяна Піскарьова, Олександр Войтко (Ростислав), Артем Кондратюк, Олександр Воєвуцький, Василь Ждакін, Гурт «Друга ріка», КВН команда «Дівчата з Житомира», Василь Зверев, Олександр Смик, Квартет «Ретро».

Академічна хорова капела «Орея» (худ. кер. Заслужений діяч мистецтв Олександр Вацек)

Академічний хореографічний ансамбль «Сонечко» (худ. кер. – народні артисти України Тетяна та Михайло Гузуни) та низка молодих виконавців.

Волонтерський внесок для входу на фестиваль становитиме 50 грн, або ж більше за бажанням. Трансляція фестивалю відбуватиметься на першому національному каналі.

На фестивалі будуть продаватися чотири книги Володимира Шинкарука, які зможуть придбати всі поціновувачі літератури і мистецтва.

Відбудеться всеукраїнська культурно-мистецька акція «Фестиваль «Пісенний спас» на сцені літньої естради міського парку культури і відпочинку («Ракушка») 19-20 серпня 2015 року.

Всіх кого я любив і знав,

Всіх. Хто завжди у мене вірив,

Я покличу у світлий зал,

І доземно вклонюся щиро.

 

Поклонюсь за сердець тепло,

За даровані щастя й сили,

За повагу і за добро,

Що життя моє освятили.

Володимир Шинкарук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up