«Соціальне таксі» в Коростені працює вісім годин на день

«Соціальне таксі» в Коростені працює вісім годин на день
Коростенці активно користуються послугами "Соціального таксі".

Нагадаємо, що 19 березня на 22 сесії Коростенської міської ради VI скликання виконавчий директор благодійної місії Відар Аксельсен здійснив передачу автомобіля Renault Master установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коростень» (далі КП ТЦСО).

Наразі автомобіль  вже переобладнали під «Соціальне таксі», яке надає послуги перевезення жителям міста з обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомляє prokorosten.net

Відео дня
style="text-align: left;"> Нижче приведені деякі положення, щодо надання послуг перевезення «Соціальним таксі» в м. Коростені.

Функції

Основними функціями по перевезенню осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення служби є:

Перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, які пересуваються на інвалідних візках або за допомогою милиць та ходунців інших мало мобільних груп населення за заявками товариств інвалідів та рад ветеранів або від самих інвалідів (уповноважених представників).

Доставка до міста проживання осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення засобів технічної реабілітації та повернення їх до пункту прокату у разі втрати користувачем статусу інваліда або з інших причин.

– Перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями до відділень медико-соціальної реабілітації пенсіонерів та інвалідів територіального центру.

– Перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями до лікарень, поліклінік, на культурно-масові заходи без обмежень, залізничні та автовокзали, міські соціальні установи.

Порядок прийому заявок та умови використання спецавтотранспорту

КУ ТЦСО створює та постійно поновлює власну базу користувачів послуги «соціальне таксі». Для внесення в базу даних користувачі послуги повинні завчасно надати документи:

1. Заява

2. Довідка про доходи

3. Довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку

4. Копія паспорта та ідентифікаційного коду

5. Довідка про установлення групи інвалідності , або медичне висновок про порушення опорно-рухомого апарату.

– Організація роботи по прийому заявок здійснюється фахівцем, який забезпечується телефонним зв’язком, базою даних про осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема інвалідів-візочників, котрі перебувають на обліку КУТЦСО.

Заявки на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення приймаються (письмово чи в телефонному режими) тел.: 4-90-28 громадських організацій інвалідів, рад ветеранів або від самих інвалідів (уповноважених представників) не менш ніж за один день до виїзду за вказаною адресою. Заявник може скористуватися послугою не частіше одного разу на два тижні, окрім термінових випадків до медичних установ.

– Фахівець приймає заявки, які реєструються у журналі, веде облік використання спецавтотранспорту, формує раціональні маршрути виїзду, оформлює маршрутні листи, контролює доцільність використання спецавтотранспорту за його призначенням.

При одночасному виклику «Соціального таксі» перевага надається інвалідам, котрі повинні дістатись до установ медичного направлення.

Виїзд спец автомобіля проводиться щоденно за графіком та лише в межах міста.

Замовлення виконуються з 8.00 до 17.00 години в робочі дні, згідно розроблених маршрутів.

Послуги перевезень особам з обмеженими фізичними можливостями та іншим мало мобільним групам населення надаються безкоштовно у випадках:

1. Заявник, не здатний до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і не має рідних, які повинні забезпечити йому догляд і допомогу або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку;

2. Заявник є підопічним КУ Коростенського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці

– Заявники, котрі не належать до кола осіб зазначених в п.4.6. можуть отримати послугу на платній основі, згідно тарифу.

У разі відсутності заявок на перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення, спецавтотранспорт може використовуватися, у зв’язку з виробничою необхідністю, для потреб міського територіального центру

– Питання використання спецавтотранспорту не врегульовані цим Положенням, вирішуються в індивідуальному порядку директором КУТЦСО

Спецавтотранспорт використовується за призначенням у супроводі члена сім’ї, або іншої уповноваженої особи, у виняткових випадках у супроводі соціального робітника.

Організація роботи перевезення

Директор КУ ТЦСО або вповноважена їм особа , організовує роботу по транспортному обслуговуванню, контролює виконання завдань згідно подорожніх та маршрутних листів, забезпечує раціональне використання спецавтотранспорту.

– Фахівець приймає заявки на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення, виписує маршрутні листи за маршрутами і видає їх водію в день виїзду.

– В маршрутному листі водія мають бути відмітки (підпис) осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення (уповноваженого представника) та директора КУТЦСО.

При необхідності разом з водієм на маршрут виїжджає соціальний працівник чи соціальний робітник, або особа, яка супроводжує інваліда до місця призначення .

– При необхідності водій повинен допомогти транспортувати інваліда в автомобіль та з нього.

Читайте також:

На Житомирщині не вистачає лікарів "швидкої", але всі автомобілі обладнані GPS навігаторами

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up