Комуналка 2017: чого чекати житомирянам

Комуналка 2017: чого чекати житомирянам

Постійне збільшення тарифів житлово-комунальних послуг стали вже нормою. І 2017 рік - не виняток. В Україні дорожчає комуналка на газ, світло та воду.

Згідно з постанови Нацкомісії 2017-го подорожчає електроенергія. Як результат з подорожчанням світла зросте і собівартість водопостачання, що може призвести до того, що комісії також доведеться піднімати тариф на холодну воду. Окрім того, наступного року для України подорожчає імпортний газ, від вартості якого залежить тариф на блакитне паливо для населення. У свою чергу, від ціни на газ залежать тарифи на опалення і гарячу воду.

Електроенергія

З початку Нового року розраховувати на фіксування тарифів не доведеться. Уже навесні з першого березня настане новий етап з підвищенням оплати електроенергії для населення: 0,9 грн - до 100 витрата кВт / год; 1,68 грн за один кіловат при споживанні 100 - 600 кВт / год; 1,68 грн при перевищенні 600 кВт / год. Жителі села будуть оплачувати електрику за такими ж тарифами, як і міські. Тільки для сільського населення передбачений додатковий норма-обсяг споживання - 50 кВт / год в кожному пункті.

Відео дня

Газ

Нині Україна купує газ у Європі, де ринок реагує швидко на зміну цін. У 2017 році тисяча кубометрів коштуватиме 9600 грн (нині - 6800 грн). Навесні, починаючи з 1 квітня 2017 року, тариф буде включати дві частини: перша - оплата використаного обсягу газу; друга частина - абонплата за здійснення доступу до газопроводів (фіксована сума). За попередніми підрахунками, абонплата складе 17-29 гривень щомісяця.

Якщо протягом одного місяця власник квартири чи будинку не використав газ, то все одно потрібно буде заплатити за його абонплату. Аргументом є те, що газові системи розподілу і постачання потребують підтримці робочого стану. При цьому споживачам необхідно буде замінити лічильники (з меншим обсягом газу) в обов'язковому порядку і за свій власний рахунок. Таким чином, скорочується нераціональна витрата газового споживання.

Як говориться в меморандумі з МВФ, до квітня 2017 року Україна зобов'язується запустити механізм, який дає можливість корегувати тарифи на газ для населення і утримувати поквартальні показники. В результаті блакитне паливо для українців може подорожчати вже наприкінці цього опалювального сезону.

Теплопостачання і Водопостачання

Комісія з питань житлово-комунального господарства уточнює: підвищення тарифів на водо- і теплопостачання поки виключати не слід. Одна з інновацій - Кабмін змінив механізми, які регламентують оплату за централізоване теплопостачання в будинках, де немає теплових лічильників. Близько 60% в тепло тариф - це вартість газу. Чим більше він коштує, тим цінніше гаряча вода, опалення та тепло енергія.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up