Через дії житомирської влади бізнес сплатить штрафи – юрист, екс-заступник мера Семенець

Через дії житомирської влади бізнес сплатить штрафи – юрист, екс-заступник мера Семенець
Житомирський бізнес буде платити штраф за 2015 рік, бо міська влада своєчасно не затвердила ставки земельного податку і податку на нерухомість.

Про це сказала колишній перший заступник мера Житомира, юрист Галина Семенець.

«Я не знаю, чи усвідомлює влада чи не усвідомлює, але за несвоєчасну подачу декларації по земельному податку і по податку на нерухомість Податковим кодексом прописані штрафні санкції. І суб’єктів підприємницької діяльності, юридичних і фізичних осіб, я вже знаю на власному досвіді, податкова попереджає про те, щоб вони подавали декларацію. На питання – яку ставку застосовувати? Звучить відповідь – Житомирська міська рада ще ставку не встановила, але ми попереджаємо, що штрафи відмінені не будуть», - сказала Галина Семенець.

За її словами, землею користується майже весь житомирський бізнес за виключенням тих, що працюють в приміщенні без відведеної земельної ділянки, і всі підприємці будуть оштрафовані, бо міська рада своєчасно не прийняла ставки податку на землю та на нерухомість.

Відео дня

«До 1 лютого треба було прийняти і податок на нерухомість і ставки земельного податку. Ті ставки, які зараз будуть прийняті, вони будуть застосовуватися в 2016 році, а в 2015 році ставки немає, і справлять не буде що. При прийнятті закону про бюджет на 2015 рік Верховна Рада дозволила використовувати ставку в цьому році, якщо вона буде затверджена до 1 лютого 2015 року. Якщо цей строк пропущений, то наступає дія іншої норми, яка говорить про те, що всі ставки і всі податки мають буди затверджені Верховною Радою або місцевою владою і оприлюднені до 1 липня поточного року для застосування цих ставок в наступному бюджетному році», - пояснила Галина Семенець.

Вона вважає, що нинішня влада підвела бізнесменів під штрафи несвідомо.

«Це був би злочин, якби це робили свідомо. Я думаю, що це швидше він незнання і від нерозуміння. На жаль, сьогодні в міській раді зустрічається багато рішень, які або прямо суперечать закону, або не зовсім відповідають», - сказала Семенець.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up