Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновол вчили юних житомирських журналістів проводити розслідування. Відео. Фото

Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновол вчили юних житомирських журналістів проводити розслідування. Відео. Фото
У рамках проекту Школа журналістики відомі журналісти-розслідувачі, а нині народні депутати, провели в Черняхові майстер-класи для майбутніх журналістів.

Як зазначили тренери, основною метою їхнього візиту є розбудова демократичного суспільства, а журналісти - це рушійна сила у соціумі. Вони показують ситуацію зсередини, розповідають невідомі факти та в певній мірі виконують виховну функцію.

Дмитро Тимчук, координатор групи «Інформаційний супротив» та керівник громадської організації «Центр військово-політичних досліджень», розповів про ситуацію на Донбасі, де безпосередньо перебував певний час, працюючи військовим журналістом: «Україна не програє в інформаційній війні, вона просто не бере в ній участі. Лише 10% інформації, яку ми отримуємо із зони бойових дій, є прилюдною, це робиться з певних міркувань безпеки».

Молодим журналістам Дмитро дав пораду завжди зображати тільки голу правду, точні факти, перевіряти інформацію за декількома джерелами, аби мати об’єктивне бачення. «Розібратися, у чому правда, - обов’язок журналіста. Журналіст не повинен бути учасником події, він повинен бачити все збоку. При написанні статей позиція журналіста має бути громадянською і людяною», - розповідає Дмитро Тимчук.

Відео дня

Виступ Тетяни Чорновол був майже повністю присвячений журналістським розслідуванням. Вона розповіла, що зараз ідеальних розслідувань дуже мало, і в певній мірі це через складну економічну ситуацію та затратність цієї справи, адже розслідування може проводитись від тижня до місяця, чи навіть більше. Тетяна підкреслила, що ситуація у сфері журналістських розслідувань ускладнилась за часів Віктора Януковича.  Основним важелем до написання резонансних розслідувань для Тетяни стала власна інтуїція. На останок дипломований журналіст зауважила, що в журналістському розслідуванні в першу чергу потрібно переконати себе.

Координатор Школи журналістики Ірина Ярмоленко висловила подяку як ідейному натхненнику, так і тренерам. Ірина переконана, що кожен має робити усе можливе, щоб країна змінювалася, на тому місці і в тій сфері, де він є: “Журналісти - бджоли, які переносять інформаційний пил. Важливо, щоб це перенесення було правдивим, легко доступним, цікавим. Журналістика в районах областей потребує серйозного втручання. 27 травня відкриття школи в Коростишеві. Ті райони, які не зможемо покрити за підтримки Павла Дзюблика, маємо все одно об'їхати. Такий висновок можна зробити з реакції на Школу журналістики від її учасників».

Після закінчення лекції, учасники школи долучилися до Маршу вишиванок, організованого Молодіжним рухом Черняхівщини. Його лідерами є Андрій Кос та Віталій Кріль. На заході зібралось близько трьохсот людей у вишиванках. У програмі дійства маленькі патріоти зачитали вірші, люди співали пісень, пройшлись маршом по місту та виклали слово «МИР». Після цього у містечку відбувся концерт та благодійний ярмарок. Відзначимо, що цьогоріч День вишиванки проходив під гаслом «Вишиванка – твій генетичний код».

Телефон для запису в Школу журналістики – (096) 654-28-80.

Previous Next

Ірина Скоростецька, Центр Суспільних Комунікацій

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up