Василь Гордійук: „На реконструкцію стадіону в Новоград-Волинському ми вибили в Уряду півтора мільйони”

Минулого року Новоград-Волинський футбольний клуб «Звягель-750» заявив про себе як один із кращих футбольних команд області, здобувши Кубок поліської осені і зайнявши четверте місце в Чемпіонаті області з футболу. Цього сезону він так само бореться за лідерство в чемпіонаті. При цьому стадіон команди – один з найкращих і він збирає величезну кількість глядачів у місті. Як вдалось цього досягнути розповідає директор клубу Василь Гордійчук.

- Чому ви взагалі взялись за цю справу?
- Я не випадково взявся за цю справу. Життя дається лише раз – хочеться його цікаво прожити, щось зробити корисного. І коли ще мешкав в пригороді міста, то підтримував місцеву футбольну команду. Тоді і зрозумів, що це надзвичайно цікава справа. І не лише для мене, а й людям, які грають, які приходять подивитись на гру. Адже людям хочеться іноді десь зібратись, щоб не просто гарно провести час, але й поспілкуватись. А футбол – одна з найулюбленіших ігор наших людей. У Новоград-Волинську були гарні футбольні традиції, своя команда. Але на початку 90-х років все це почало занепадати.

- І що ви зробили?
- Я спочатку порадився з керівництвом міста і району. Але вони виявилось неготовими до того, щоб створювати команду. І питання було не тільки в грошах. Вони не хотіли брати на себе таку відповідальність. Тому я пообіцяв їм, що візьму на себе всі питання по організації команди, починаючи від її створення, організації тренувань, поїздок, лікування, годування і багато іншого. І сам фінансуватиму все на протязі року. Міська і районна влада погодились – якщо я „виживу” зі своє командою і протягну рік, то вони долучаться і надалі активно допомагатимуть.

- І вам це вдалося?
- Було надзвичайно складно. Починати доводилось з чистого аркуша. Я зробив оголошення через засоби масової інформації, знайшов гравців, організував команду. На перший матч прийшло більше двох тисяч глядачів. А місць, придатних для сидіння було від сили 40. Інфраструктура була в дуже запущеному стані. Всі жахнулися – як таке може бути? І тоді влада почала думати, що ж робити – треба ремонтувати стадіон.

Відео дня
>- Знайшли гроші?
- Нам надзвичайно пощастило. Місто відзначало ювілей – 750-річчя з дня заснування Новоград-Волинського. Влада звернулась до Міністерства молоді і спорту, до уряду з проханням допомогти відремонтувати стадіон. І нам виділили майже півтора мільйона гривень на реконструкцію. Виступаючи в чемпіонаті області, паралельно в будні ремонтували стадіон. В 2007 році на все про все я витратив майже 100 тисяч гривень.

- Задоволені результатом?
- На сьогодні наш стадіон – один з кращих в області. Бо він раціональний по своїх масштабах, інфраструктурі. А саме головне – він незвичайний по духу. туди люди йдуть, спілкуються, радіють, кричать, випускають пару. Завдячуючи тій програмі уряду ми відремонтували стадіон, взяли участь у чемпіонаті і кубку області. Тоді ми були передостанні, але то був лише початок. Та й міська влада таки долучилась до співфінансування команди.

В нинішньому чемпіонаті області "Звягель-750" так само успішно виступає на Чемпіонаті області. Зараз команда займає тртю сходинку в турнірній таблиці першого кола, набравши 12 очок.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    По больше таких людей как Гордийчук Василий Василич искренне любящих футбол тогда будет толк но их можно перещитать по пальцам а властям Житомира должно быть ох как стыдно наверное это положение дел их устраивает ведь без отката они палец об палец не ударят!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Житомир имеет мощный клуб "Легион" -это бокс,борьба,футбол.Но его финансирует Коцюбко.Вопрос к власти:почему вы не вложили в этот клуб ни копейки?Ведь там занимаются дети бесплатно.Куда вы деваете спортивные деньги,в часности деньги на футбол?В чемпионате области Житомир представляет единственная команда "Легион".ДЕ ГРОШИ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 У Житомирі 18 травня пройде акція щодо вимоги встановити чіткі терміни служби 12:21 Допомога на дітей, над якими встановлено опіку 12:00 Житомир: відбулася робоча нарада за участі органів управління та сил цивільного захисту 11:40 З Днем вишиванки, Житомирщино! ВІДЕО play_circle_filled Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 11:19 У Житомирі в районі Маликова постійно живе лисиця. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 У Житомирі підлітки поповнили свої знання з правил безпеки життєдіяльності 10:40 У Житомирі відкрили Центр життєстійкості 10:19 У Центрі крові серед донорів розіграють приз до Дня вишиванки 10:00 Увага! Допоможіть розшукати безвісно зниклого 27-річного чоловіка! 09:39 Росіяни втратили більш ніж півтори тисячі осіб за добу 09:19 Оперативна інформація станом на 23.00 15 травня щодо російського вторгнення 09:00 16 травня: все про цей день, яке свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:47 Десант військових письменників розгорнув свій тимчасовий простір у Городоцькій громаді 17:00 На Житомирщині пріоритетом залишається розвиток прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу 16:41 За шопінг з чужою карткою 32-річний бердичівлянин відповість перед законом 16:21 Відтепер юридичні особи можуть призначати належного користувача онлайн: запрацював Кабінет водія для бізнесу 16:00 Посадовицю з Бердичівського району підозрюють в спільних з громадянином рф оборудках при ремонті доріг на майже пів мільйона гривень 15:41 Головним тренером Полісся може стати аргентинець Даріо Друді 15:20 Діти відпочиватимуть за програмою єОздоровлення і цього року. Географія закладів розширюється
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up