Житомиряни вимагають від міської влади припинити отруювати собак в місті

Житомиряни вимагають від міської влади припинити отруювати собак в місті
Зранку, 25 серпня, активісти Житомирської міської організації захисту тварин прийшли під стіни міської ради аби закликати чиновників знайти більш гуманні методи боротьби із безпритульними собаками в місті.

Акцію організували представники організації, однак долучитися до неї могли всі небайдужі  до цієї проблеми житомиряни. Через те, що інформацію про акцію поширювали лише в інтернеті на офіційному сайті організації під стінами міськради зібралось не так й багато людей, втім усі хто проходили повз ініціативу підтримували. У місті вже кілька місяців хтось постійно отруюює собак у всіх районах. І  в організаторів є певні підтвердження того, що це не робота окремих людей, яким просто нема чого робити або ж набридли безпритульні собаки, а за цим стоїть міська влада.

-  До нас телефонували люди і відкрито говорили, що до них приходять працівники ЖЕКу і пропонують або зробити щось з собаками, або ж вони їх потруять, - розповідає голова організації Валентин Крижанєк. При цьому, є випадки, коли о 6 ранку собак труять, а через півгодини - годину, приїздять машини комунальників і забирають мервих собак. Якщо не можуть забрати за раз, їдуть ще. Не може так бути, що одна чи дві людини можуть одночасно в кількох районах міста труїти собак.

Відео дня
>

 

Ми написали інформаційний запит на імя міського голови Володимира Дебоя, аби він пояснив, як за останні півроку вирішувалася проблема безпритульних собак в місті і як витрачаються 186 тисяч гривень, закладені в бюджеті саме на це.

В минулому році ми уже спілкувалися  стосовно будівництва притулку для собак з Світланою Півоваровою і навіть їздили на тереторію, де його мали будувати протягом цього року. А сьогодні вона вже заявляє, що можливе будівництво розпочнеться лише з наступного року. так як там ніякого ремонту не зробили й досі. 

Ми закликаємо міську владу найшвидше розібратися з цією проблемою. Зокрема, припинити давати вказівки на знищення тварин шляхом отруєння, і просимо використовувати більш гуманні, аголовне законні методи боротьби - кастрацію, евтаназію, стерилізація,  - додає Валентин Крижанєк.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Умники, блин, а пройдите по пустырю вечером, когда стемнеет, с маленьким ребенком, когда стая из 10 огромных бродячих собак начнет лаять, и ребенок жмется от страха, уроды вы все, надо истреблять бродячих собак , если вы хотите в Европу, там для них создают приюты. Вы видели в европе, чтобы собаки были хозяевами улиц и мусорных баков???????? Защитницы, я к вам обращаюсь. заберите всех бездомных собак домой, вымойте, сделайте прививки, наконец. а то очень просто их жалеть, не понимая, какая угроза для общества эти стаи. Люди благоразумные, присоединяйтесь!

    Anonymous reply Anonymous

    ты угроза для общества и дети твои
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up