В режимі «не виконано»: які плани міської влади так і не стали реальністю?

В режимі «не виконано»: які плани міської влади так і не стали реальністю?
Житомир потребує змін на краще. На початку року всіх цікавить, які перетворення очікують улюблене місто. Нині ж настав час підводити підсумки: що з задуманого вдалось реалізувати, а що зроблено лише частково.

Сучасні зупинки: кількість зменшено

Цього року планувалось встановити 12 «розумних зупинок» за рахунок інвесторів. Окрім зручного очікування, тут є інформаційне табло для пасажирів, де в режимі он-лайн можна побачити, коли прибуде необхідний тролейбус чи маршрутка. Чим не європейський підхід? Та реально працюють лише п’ять таких сучасних комплексів. Головна причина того, чому нові зупинки досі не облаштовані всіма зручностями – складний і довготривалий процес отримання дозволів на підключення до електромережі. На жаль, навіть безкоштовне облаштування від фірми виробника не змусило місцеву владу створити сприятливі умови для його найшвидшого встановлення. Інвестори обіцяють, що на початку 2016 року в Житомирі з’явиться ще три такі комплекси. Як бачимо, до дванадцятим ще далеченько…А тим часом невиховані городяни використовують каркаси майбутніх «розумних зупинок» замість сміттєвих баків.

Сквер лише в проекті

Відео дня

Ескізний проект капітального ремонту скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського був представлений майже два роки тому. Цього року в травні на 47-й сесії Житомирської міської ради депутати підтримали рішення щодо капітального ремонту скверу з будівництвом меморіальної дошки. А на ремонт виділили 1,5 мільйони гривень. Та, на жаль, далі справа так і не пішла.

Собаки без притулку

Планувалось, що притулок для собак буде відкрито вже у вересні 2015 року. Про те, що він вкрай необхідний місту, городяни переконуються на собі, щоденно зустрічаючи зграї безпритульних псів, як в центрі, так і у спальних районах. Та, на жаль, на цивілізоване вирішення проблеми нічийних тварин житомирянам доведеться зачекати. У вересні замість відкриття притулку місцеві депутати вирішували скільки грошей необхідно на його будівництво. В решті решт визнали, що п’ять мільйонів гривень надто велика сума для бюджету міста. Яка достатня – невідомо, бо грошей не виділи зовсім. Важливе рішення знов відклали на потім.

Залишили вулицям старі назви

В цьому році планувалось змінити назви двадцяти вулицям Житомира, які підпадають під дію Закону про декомунізацію. Загалом же потрібно перейменувати близько ста вулиць. Однак прийняття необхідного рішення неодноразово відкладалось. І от, нарешті, наприкінці серпня депутати благополучно… не підтримали ідею перейменувань. Можливо це питання піднімуть і приймуть необхідне рішення міські депутати вже нового скликання?

Матеріал створено за підтримки міжнародного фонду "Відродження"

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up