Закони Всесвіту, або як добро обертається злом

Закони Всесвіту, або як добро обертається злом
А тим часом ми продовжуємо аналізувати судові вироки у своєрідному, антиюридичному стилі. Чим «потішили» обставини злочинів цього разу, читайте в підбірці судових рішень.

Справа № 296/11556/14-к

Добра душа, Або як «Глобал» на людей впливає

«Довіряй, але перевіряй», ‒ каже народна мудрість, тільки-от потерпіла не знала цього прислів’я. Як стверджують матеріали слідства, діло було в «Глобалі» близько 13:00. Обвинувачений зустрівся зі знайомою і почав жалітися на життя, мовляв, грошей немає, як і даху над головою, тільки на «Глобал» сил вистачає. Тут і питає майбутній злочинець, чи немає випадково у знайомої будь-яких цінних речей, які б він міг тимчасово здати в ломбард і отримати за це цінні «піастри». При цьому запевнив, що всі речі поверне, йому аби лише на ноги встати. Довірлива жіночка повірила хлопцю і видала все як на духу: і адресу, і місце, і кількість золотих виробів, що можна взяти у тимчасове користування.

Відео дня

«Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, особа 1 (крадій), користуючись тим, що особа 3 (потерпіла) перебувала з ним у довірливих стосунках, та запевнивши останню, що вказані золоті вироби в подальшому будуть повернуті, шляхом зловживання її довірою, попросив останню принести дані золоті речі для отримання грошового кредиту під заставу золотих виробів».

Жіночка, будучи введена в оману та вважаючи, що вказані золоті вироби будуть повернуті, того ж дня близько 18:00 надала особі 1 (він же обвинувачений) золоті вироби, а саме: золотий перстень, 583 проби, вагою 25,49 г, вартістю 6 196,87 грн, та золоту підвіску у вигляді хреста, 585 проби, вагою 8 г, вартістю 3 548, 15 грн.

І ніби вистачає складу злочину – зупинись, ба ні: «у подальшому, особа 1, достовірно знаючи, що для передачі речей до ломбарду необхідно мати документ, який посвідчує особу, та враховуючи те, що у нього вказаних документів немає, попросив свого знайомого здати отримані золоті вироби під заставу в ломбард, не попередивши останнього про те, що вказані речі отримані незаконним шляхом».

Знайомий без проблем отримав грошові кошти в ломбарді під заставу вищезазначених золотих виробів та всі кошти передав «товаришу», який у подальшому використав їх  на власні потреби.

Ось так просто чоловік шляхом зловживання довірою заволодів золотом, чим завдав матеріальну шкоду на загальну суму 9 744,96 грн. От і вір після цього людям.

Вирок: не ходіть по «Глобалу» наодинці.

 

Непродуктивний день, Або як злочинець потерпілим став

Справа № 295/14005/15-к

Діло було влітку. «Перебуваючи біля будинку № 78 по вул. Мануїльського в м. Житомирі, злочинець (особа 1) помітив раніше незнайому йому особу, у якої на шиї був золотий ланцюжок. У цей час в особи 1 виник злочинний умисел, направлений на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), а саме: вказаного золотого ланцюжка, який належить потерпілій (особа 3). Реалізуючи свій злочинний умисел, крадій наблизився до жертви та шляхом ривка намагався зірвати з її шиї золотий ланцюжок, однак свої злочинні дії не довів до кінця з причин, які не залежали від його волі, а саме: особа 3 схопила ланцюжок в руки та не відпустила». Злочинець трохи злякався та й утік собі тихенько. Проте вирішив не вірити у витребеньки випадку та все ж закінчити замах на відкрите викрадення чужого майна.

Того ж дня наша особа 1, прогулюючись біля будинку № 24 по вул. Шелушкова в м. Житомирі, помітив ще одну жертву (особу 4), у якої теж на шиї був золотий ланцюжок із золотим хрестиком. «Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), мужчина наблизився до потерпілої та шляхом ривка намагався зірвати і з її шиї золотий ланцюжок із хрестиком, однак свої злочинні дії не довів до кінця з причин, які знову-таки не залежали від його волі: потерпіла схопила ланцюжок з хрестиком в руки та не відпустила. Таким чином, крадій-невдаха вчинив два незакінчених замахи на відкрите викрадення чужого майна, а саме: золотого ланцюжка вартістю 7 670 грн, золотого хрестика вартістю 843,70 грн». І все це за один день!

Це ж яка проклята карма в людини, що аж так нещастить бідолашці?

Вирок: перед замахом сходіть до сповіді, бо Господь явно не на вашому боці.

 

Проклятий мопед, Або померещилося

Справа № 295/16963/15-к

Літо – точно час злочинів. От і 13 червня 2015 року близько 12 години перебував один чоловік на березі річки Тетерів, де побачив мопед марки «Navigator EX50QT-B». Аж тут звідки не візьмись – злочинний умисел, направлений на незаконне повторне заволодіння чужим майном, а саме мопедом. Реалізуючи свій умисел, мужчина незаконно заволодів мопедом, який належить потерпілому, залишивши місце вчинення злочину та розпорядившись ним на власний розсуд, такими діями спричинивши потерпілому шкоди на суму 4 292 грн 34 коп.

«У судовому засіданні обвинувачений не визнав свою винуватість у вчиненні викрадення майна, вказавши, що він 13 червня 2015 року перебував на березі річки Тетерів у районі дамби, коли йшов до річки, побачив неподалік стежинки, у ямці, прикритий гілками мопед, а коли повертався через годину, мопед знаходився там же, але поряд нікого не було. Він і подумав, що це хтось його викрав та сховав, а тому вирішив розшукати власника. Мопед перетягнув до іншого місця, почав звертатися до знайомих, можливо, їм було відомо, у кого викрали мопед,  але, каже обвинувачений: «Мені сказали, що повідомлять, якщо дізнаються про це».

Наступного дня один зі знайомих крадія запропонував пошукати документи власника в мопеді. І вуаля – документи знайшлись. НЕкрадій, не гаючи ні хвилини, звернувся до власника транспортного засобу. Але потерпілий (він же власник) став вимагати гроші, нібито за пошкоджену фару, тільки-от обвинувачений чомусь відмовився.

Потерпілий у судовому засіданні дав зовсім інші показання і зазначив, «що він приїхав мопедом до річки десь о 7:30 та ловив рибу, мопед стояв неподалік від нього, у полі його зору. Ще приблизно об 11:20 мопед був на місці, так як він його бачив, спілкуючись зі знайомим, а потім, коли той пішов, він відволікся на рибу, а коли повернувся – мопеда не було. Почав шукати, бігаючи вздовж річки, по вулиці, але ніхто не бачив мопеда. Зустрів двох жінок, які сказали, що бачили двох чоловіків, потім знайомий повідомив про те, що бачив двох чоловіків, які вели транспортний засіб провулком вгору на вулицю Черняховського. Чоловік навіть дивився відеозйомку, на якій бачив, як двоє чоловіків штовхали мопед. Дзвонив до міліції, ввечері йому повідомили, що пропажа знайшлася. Наступного ранку обвинувачений привів додому мопед з документами, проте без номерного знака і з деякими зовнішніми пошкодженнями, а тому сказав обвинуваченому, щоб відшкодував, але той пішов на зустріч».

Суд вважає, що навіть якщо і взяти до уваги показання обвинуваченого, то його послідуючі дії: забрав мопед та сховав, не повідомивши про виявлений ним мопед відповідні правоохоронні органи, які підтверджують, що він неправомірно заволодів чужим майном.

От і роби людям добро. Мало того, що допоміг мопед знайти, то ще й у тюрму за знахідку посадили.

Вирок: добро в нашому світі – річ хитра, не зловживайте нею.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Ну таке )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up