Житомирський бронетанковий завод розробив новітню легко-броньовану машину

Житомирський бронетанковий завод розробив новітню легко-броньовану машину
Фахівці Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», розробили принципово новий перспективний концепт створення легкоброньованої техніки та озброєнь в масовій кількості.

«Овод»  – саме таку назву отримала новітня розробка фахівців Концерну, яка була презентована в рамках XII Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека 2015» 22-25 вересня.

Предмет концепту –  виготовлення комплектів бронемодулів швидкого монтування (час монтажу 35-40 хвилин) різного функціонального призначення, що встановлюється на всіх шасі підвищеної прохідності (ГАЗ-66, ЗІЛ-131, УРАЛ-375, МАЗ) і шасі імпортного виробництва з оснащенням останніх дизельними двигунами.

Головними перевагами цієї розробки є багатофункціональність, можливість швидкої трансформації, технологічність та можливість організації великосерійного виробництва. За попередніми розрахунками на ДП «ЖБТЗ» здатні виробляти понад 1100 одиниць на рік.

Відео дня

Базовий перелік бронемодулей зі складу комплекту "ОВОД" встановлюється на будь-які шасі вітчизняного й імпортного виробництва за бажанням замовника. Серед них є бойові, транспортні модулі, модулі бойового управління, а також технічного та тилового забезпечення.

ДП «ЖБТЗ» здійснює виготовлення, капітальний ремонт та модернізацію легкоброньованої військової техніки різних модифікацій. Нещодавно на підприємстві здійснили модернізацію БМП-1, оснастивши машину сучасним бойовим модулем.

За повідомленням сайту Укроборонпрому

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up