Вулиця Михайла Грушевського: «проблемні» тротуари і періодичне підтоплення

Вулиця Михайла Грушевського: «проблемні» тротуари і періодичне підтоплення

Житомир - дуже гарне місто, особливо влітку. Проте, на жаль, гості та місцеві не завжди бачать місто з кращого боку.

 

У Житомирі перейменували загалом 87 вулиць та провулків, а от про їхній вигляд та враження, яке вони будуть справляти, місцева влада чомусь не подумала. Ми продовжуємо наш проект, присвячений топонімічним об'єктам, назви яких змінено. Цього разу нашої перевірки зазнала вулиця Михайла Грушевського (колишня Котовського). Журналіст газети «20 хвилин» проінспектувала вулицю і дізналась про головні проблеми мешканців.

«Чистота - запорука здоров'я»

Загалом вулиця чиста, не дивлячись на брак сміттєвих баків. На подив, ми не зустріли бродячих псів, які є проблемою Житомира. Вулиця доволі зелена. Також ми поцікавились у мешканців, як їм живеться на оновленій вулиці та чи немає в них проблем із переоформленням документів.

Відео дня

«Як жилось, так і живеться. Звичайно, трохи тепліше на душі після того, як нашу вулицю перейменували, бо вважаю, що стара назва дійсно нам не потрібна. З переоформленням документів ніяких проблем, до речі, це безкоштовна і доволі швидка процедура», - розповіла мешканка вулиці пані Тетяна.

Небезпечна проїжджа частина

На жаль, головні проблеми, з якими щодня стикаються місцеві мешканці, досі не вирішені. «Побиті» тротуари та розкидане гілля на дорозі не лише псують загальній вигляд вулиці, але й можуть становити реальну небезпеку для здоров’я її жителів та простих перехожих. Також на проїжджій частині розміщено люк. На щастя, він закритий, проте навколо нього утворилась яма, втрапивши в яку, водій у кращому випадку пошкодить своє авто, а в гіршому - це може призвести до аварії. Та й без люку на дорозі проблем вистачає: асфальт не пристосований до великого навантаження, особливо в теплу пору року, він уже вкрився «хвилями».

Важко було не помітити люки біля житлових будинків, вкрадені ляди з яких замінили старими та майже згнившими дошками. Дороги у дворах теж занедбані та вкриті ямами. Вулицю вже перейменовано, але майже жодного нагадування про нову назву ми не знайшли. Єдиний змінений знак було помічено біля зупинки.

Ось як прокоментував нинішній стан вулиці та висловив своє ставлення до перейменування її мешканець:

«Вулицю перейменували, а навести на ній лад забули. Я обурений тим, що влада взагалі не піклується про найменші потреби громадян, думаючи тільки про перейменування вулиць», - зазначив пан Віктор.

Також нам удалося запитати, чим Житомир вражає гостей:

«Взагалі-то місто чудове, і люди тут ввічливі та добрі. Звичайно, є певні проблеми, з якими я одразу зіткнулась, бо в цьому місті вперше. Це таблички на будинках. Важко орієнтуватись, коли в Інтернеті на карті одна назва вулиці, а на будівлях інша, або й взагалі немає», - додала гостя міста Олександра.

«Житомирська Венеція»

Саме так жартома називають житомиряни вулицю Михайла Грушевського. Адже після кожної сильної зливи вона перетворюється на справжній канал, перейти який, не замочивши ноги, неможливо. Проблема міській владі відома, але жодний з мерів так і не зміг її вирішити.

Після прогулянки тепер уже вулицею Михайла Грушевського можна сказати, що перейменування дійсно потрібні, але після того, як місцева влада усуне ті проблеми, які турбують мешканців.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up