Житомиряни судяться з «Житомиргазом» через незаконно прокладений газопровід на їхньому подвір'ї

Житомиряни судяться з «Житомиргазом» через незаконно прокладений газопровід на їхньому подвір'ї

Житомиряни Світлана Острікова та Віктор Ковальчук скаржаться на те, що «Житомиргаз» незаконно проклав трубу через їхню земельну ділянку. При цьому жодного дозволу від власників газовики не отримали. За справедливість подружжя бореться вже 5 років.

 

Без дозволу провели газопровід на приватизованій ділянці

Почалося все з того, що подружжя придбало земельну ділянку на вул. Монтана, 1 у 2000 році, а вже через рік її приватизували та отримали дозвіл на будівництво. Як розповів Віктор, поки будівництва не було, вони з дружиною лише періодично навідувались на територію, щоб  подивитися, в якому вона стані. Однак, поки чоловік та жінка відпочивали за кордоном і близько місяця не були на ділянці, у їхньому дворі газовики самовільно проклали трубу діаметром 100 мм. Не зважаючи на те, що дозволу їм на це ніхто не давав.

Коли у 2007 році сім'я почала будуватися, то виявився неочікуваний «сюрприз» – газопровідна труба діаметром 100 мм.

Відео дня

Як розповів Віктор Ковальчук, вони подали до суду на «Житомиргаз». Однак перший суд тривав три роки, адже представники облгазу затягували процес та ігнорували судові засідання. І тільки після втручання київського керівництва суд першої інстанції задовольнив позов подружжя.  Згодом «Житомиргаз» подав на апеляцію і рішення було скасованим.

«Житомиргаз» стверджує, що він є лише балансоутримувачем газопроводу

Вислухавши історію подружжя, журналісти разом з ними пішли до представників «Житомиргазу», щоб ті висловили свою точку зору та пояснили, чому на ситуацію немає реакції. Щоб дати коментар, до присутніх вийшли начальник управління експлуатації систем газопостачання Олексій Міхненко та юрист «Житомиргазу» Валентин Козир.

Олексій Міхненко показав креслення, де позначена труба діаметром 300мм. Щодо труби 100 мм, то він зазначив, що вони є лише її балансоутримувачами, а замовником був «ЖитомиргазЗбут».

Юрист Валентин Крозир підтвердив, що  їхнє підприємство є лише балансоутримувачем газової труби, яку передали їм за рішенням міської ради, оскільки «Житомиргаз» - це єдине підприємство, яке здійснює технічний нагляд за станом газопроводу.

«Ми не є підприємством, яке розробляло проект і будувало газопровід. Ми є підприємством, яке просто дивиться, щоб газові мережі Житомирської області були в належному стані. Згадайте, що в кожного з вас по земельній ділянці проходять і електролінії, і водопровід, і ніхто не бере у власника на це дозволу. Я думаю, що вам треба звертатися до тих органів, які надавали дозволи, проводили розробку», - зазначив Валентин Козир.

Виявили «сюрприз» випадково, під час будівництва

Після візиту в «Житомиргаз» журналісти з Віктором та Світланою поїхали до них додому, щоб переконатися у їхній історії на власні очі. По приїзді на місце Віктор вирішив викликати газовиків, щоб вони оглянули стан газової труби. Однак, почувши адресу Монтана 1, дівчина – оператор кинула слухавку, і так повторилося ще тричі.

Господарі показують трубу, яка виглядає не досить привабливо і візуально явно потребує перевірки. Потім показують, у якому напрямку вона проходить, та розповідають, що дізналися про її існування випадково, коли будували на подвір'ї альтанку.

Також журналістам вдалося поспілкуватися і з сусідами подружжя. Ті розповідають, що раніше це була гарно оброблена ділянка, однак у 2005 році через неї провели газопровідну трубу діаметром 100 мм. Зараз же як господарі, так і сусіди живуть неначе «на пороховій бочці», адже турбуються, що в будь який момент може статися лихо.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Lena Michurina

    ЯКБИ ЖУРНАЛІСТ ЗВЕРНУВ УВАГУ НА УХВАЛУ СУДУ, ТО ПОБАЧИВ БИ, ЩО  ПОДАЛО НА АПЕЛЯЦІЮ обласне міжгосподарське об'єднання по капітальному будівництву http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33028369

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up