З квітня навіть немовлята можуть отримати закордонний паспорт

З квітня навіть немовлята можуть отримати закордонний паспорт
Менше місяця лишилось в батьків, які планують закордонні подорожі разом з дитиною, для оформлення проїзного документу за старими правилами. З першого квітня нинішнього року Державна міграційна служба України переходить на оформлення закордонних паспортів для дітей. Надалі це буде єдиний законний документ для перетину державного кордону. Про подробиці нововведень журналісти газети «20 хвилин» дізнавались у начальника управління державної міграційної служби в Житомирській області Олександра Радько.

– З 1 квітня 2015 року на дітей оформлятимуть лише закордонні паспорти, – розповідає Олександр Сергійович. –Хочу заспокоїти батьків, які внесли дані дитини у свій закордонний паспорт: цей документ дійсний.

Новий дитячий закордонний паспорт майже нічим не відрізняється від дорослого. Документ виготовляється у формі книжечки, яка складається з м'якої обкладинки, 32 сторінок. Лише строк дії, такого документа наголошують спеціалісти, буде складати 4 роки, а не 10 як у дорослих.

– Біометричні дані за згодою батьків можна буде внести в паспорт дитини, якщо їй виповниться 14 років, – наголошує Олександр Радько. З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років.

Відео дня

Для того щоб оформити дитячий закордонний паспорт батько і мати дитини повинні взяти нотаріально завірену заяву з проханням виготовити документ, копію свідоцтва про народження дитини, ксерокопію паспорта одного з батьків та квитанції про оплату вартості послуг і бланка паспорта. – Фотографувати дитину, як і дорослих, бажано безпосередньо у центрах оформлення закордонних паспортів. У Житомирі вони знаходяться за адресами: вул. Пушкінська, 44 , пров. Львівський, 5, вулиця Черняхівського, 20, вул. Огієнка, 1/34.

Вартість нового документу для дитини поки що невідома.

 – Але він буде коштувати дешевше ніж дорослий. Відомо, що не треба буде сплачувати держмито, яке сьогодні складає 170 гривень, – зауважив Олександр Радько.

Дар'я Гончарова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up